Afbeelding
Erwin van Hierden

Sterk optreden Voorthuizense dammers

Sterk optreden Voorthuizense dammers

VOORTHUIZEN De Gelderse Damcompetitie voor clubteams is na een jaar weer van start gegaan. In tegenstelling tot eerdere jaren speelt het eerste team van Dam Vereniging Voorthuizen (DVV) niet meer op het hoogste niveau van Gelderland. 

Het komt dit jaar uit in de eerste klasse B - Veluwe. In deze competitie treft DVV met name clubs uit de regio, onder andere uit Ede, Putten, Barneveld en Lunteren. Tegen laatstgenoemde club was afgelopen vrijdag de aftrap van het nieuwe seizoen. DVV won de uitwedstrijd met de kleinst mogelijke cijfers: 5-7.


Wat deze wedstrijd heel bijzonder maakte, was dat een viertal Voorthuizenaren voor DES Lunteren uitkomt in de landelijke competitie. Zelfs op twee borden troffen landelijke teamgenoten elkaar. Er werd dan ook fel gestreden.

Voor DVV begon de wedstrijd niet goed. Teus Klok verloor van Pieter Boeder. Aalt van de Kuilen maakte dit goed. 

Daarna leek het mis te gaan bij DVV. Jelte van Lokhorst leek het niet te kunnen bolwerken tegen Johan de Haas maar toch was het slot voor DVV. 

Als eerste sloeg Erwin van Hierden toe. Zijn opponent Willem Stunnenberg gaf op. 

De ontmoeting tussen de twee Japen (Van Hierden en Heij) werd gekenmerkt door klassiek spel. Het begin van de wedstrijd werd er rustig gedamd maar naarmate de stand dunner werd, barstte de strijd los. Toch werd het evenwicht niet verbroken. Alle ogen waren nu gericht op het bord van Thomas van Middendorp en Cees van den Bosch. Van Middendorp wist als enige van de avond een zogeheten blauwtje te scoren. Hij wist te winnen van een tegenstander met een veel hogere rating. Van Middendorp zocht heel brutaal de aanval. Dat leverde hem een kleine doorbraakcombinatie op. Van den Bosch moest uiteindelijk berusten in een nederlaag.

DVV kan terugzien op een mooie start van het seizoen. Over vier weken wacht de confrontatie met De Kroonschijf uit Ede in De Eng.