Wesley Eijk in actie in Holten.
Wesley Eijk in actie in Holten. Sanne Ansink

Zandhappers op podium in NK

Quadrijders sterk in Holten

BARNEVELD Diverse rijders van quadclub De Veluwse Zandhappers kwamen zondag aan de start in de NK wedstrijd in Holten.

De Youngsters openden de dag in Holten. Wesley Eijk uit Barneveld moest de eerste manche nog genoegen nemen met de 10e plaats. In de tweede manche werd hij zevende.
Bastiaan Ansink uit Stroe heeft dit seizoen (in Oss) al ervaren hoe het is om een beker mee naar huis te nemen. Ook in Holten was hij erop gebrand om dat nu ook weer te doen. Met twee keer een vierde plek mocht hij uiteindelijk ook de vierde plaats op het podium innemen.
Mick Bungener uit Hilversum en Barnevelder Delano Eijk wisten beiden een keer tweede en derde te worden. Dat betekende dat ze evenveel punten pakten. Voor de daguitslag is de tweede manche doorslaggevend. Zodoende stond Mick als tweede op het podium en Delano op de derde trede van het schavot.
Bij de Rookies speelde de pechduivel een grote rol. Waar Stephan Bakkenes uit Achterveld in de eerste manche nog eerste werd, ondanks een haperende quad, kreeg hij in de tweede manche een steentje in de rem van het voorwiel en moest hij achteraan aansluiten.
Marien Brandsen uit Barneveld viel de eerste manche uit met motorpech. Met een geleende quad werd hij in de tweede manche toch nog derde. Mea Bungener uit Hilversum profiteerde van de pech bij de concurrentie en werd vierde in het dagklassement. Julian Budding uit Kootwijkerbroek kwam sterk voor de dag in Holten en werd tweede in de daguitslag.
Henk Bakkenes (Achterveld) en de Kootwijkerbroekers Robin en Jurgen Mouw komen uit in de NK quad klasse. Henk en Jurgen reden in de B groep. Bakkenes werd 37e. Jurgen Mouw heeft zijn 250cc quad ingeruild voor een 450cc en reed in Holten zijn eerste wedstrijd. In beide manches was hij de snelste piloot die achter het starthek vandaan kwam. Daarna was het nog lastig om het tempo voorin bij te houden en werd uiteindelijk 30e.
Ook Robin Mouw (in de A Groep) wist beide manches de Holeshot (kopstart) te pakken en als koploper de eerste bocht in te duiken. In de eerste manche kreeg hij een tikje en verloor veel plaatsen. In de tweede reeks reed hij lang aan de leiding, maar moest hij toch een aantal rijders laten gaan en werd als vijfde afgevlagd.