De ontslagen waarnemend burgemeester: ,,Mooi dat mijn objectieve mening en die van de minister over het bestuur in Scherpenzeel overeenkomen.
De ontslagen waarnemend burgemeester: ,,Mooi dat mijn objectieve mening en die van de minister over het bestuur in Scherpenzeel overeenkomen." Jannes Bijlsma

Ontslagen burgemeester: ‘Ik handelde integer en daar blijf ik bij’

Politiek

Klein heeft deze maandagochtend zijn bureau leeggehaald. Sinds Commissaris van de Koning John Berends hem donderdag de wacht had aangezegd, is de oud-waarnemend burgemeester overspoeld met steunbetuigingen. ,,Ja, hartverwarmend: tekeningen, brieven, cadeaus, telefoontjes, ongelooflijk. Uit alle lagen van de bevolking en vanuit alle hoeken van het land.” De reacties uit het dorp doen hem het meest. ,,Er is waardering voor mijn stijl van een verbindende burgervader.”

Klein blijkt diep geraakt te zijn door het ontslag en Berends’ argumenten daarbij. ,,Je kunt mij aanspreken op mijn bestuurlijk handelen als waarnemend burgemeester. Maar als ik word aangesproken op mijn integer handelen, dan kan ik mij daar slecht tegen verdedigen en dat doet ..