Thimo Vink drijft de bal op. De talentvolle aanvaller scoorde twee keer.
Thimo Vink drijft de bal op. De talentvolle aanvaller scoorde twee keer. Melvin Taribuka

Thimo Vink na basisdebuut SDV Barneveld: ‘Hier droom je van’

Voetbal

BARNEVELD ,,Dit is natuurlijk een debuut om van te dromen, heerlijk om twee keer te scoren bij je eerste wedstrijd in de basis.” Thimo Vink is bijzonder verguld na de winst van SDV Barneveld én zijn voltreffers. ,,Ooit zou ik wel op Divisieniveau willen spelen.”

De onlangs 18 jaar geworden aanvaller uit Barneveld maakte zaterdag zijn eerste minuten als basisklant en zal deze wedstrijd tegen DOS Kampen niet licht vergeten. Het werd 5-1 en Vink zelf bracht de ploeg op 1-0 en 2-0. ,,Prachtig natuurlijk deze zaterdag, heel bijzonder om dit mee te maken. Schitterend dat ik de kans kreeg in de basis. Op de dag zelf kreeg ik het pas officieel te horen, maar donderdag had ik al wel een voorgevoel toen we wedstrijdgericht trainden. Als ik logisch nadacht, wist ik het eigenlijk wel.” 

NIET NERVEUS De student Sportkunde (aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle), maakte zich niet al te nerveus vooraf. ,,Nee, zo zit ik als persoon ook niet echt in elkaar, ik wilde vooral mijn ding doen in het veld. Ik maakte me niet echt druk en voelde me ook vrij in het veld. Ik kan op meerdere posities in de aanval uit de voeten en ook vlak achter de spitsen voel ik me prettig. Nu kwam ik vanaf rechts en dat ging wel lekker.”

Afgelopen coronaseizoen kwam Vink voor het eerst in aanraking met de A-selectie, dit terwijl hij nog altijd bij de junioren mag spelen. ,,Halverwege vorig seizoen, in januari ongeveer, mocht ik vast meetrainen met het eerste. Helaas waren er toen nog geen wedstrijden wegens het virus.”

INVALBEURTEN Dat laatste volgde dit seizoen uiteraard wel. ,,Ik mocht elke keer invallen bij de bekerwedstrijden en ook bij de competitieduels pakte ik mijn minuten. Dat gaf natuurlijk wel het nodige vertrouwen. Het was soms wel lastig hoor, vooral in de competitie. CSV Apeldoorn was pittig omdat we achterstonden en ook tegen Nunspeet viel ik in bij een achterstand. In de beker was het juist weer andersom want toen stonden we telkens ruim voor. Toen kon ik lekker meegaan in de flow van de wedstrijd.” 

Hij maakte dus genoeg vlieguren voorafgaande aan zijn basisdebuut afgelopen zaterdag. Hoe omschrijft hij zichzelf als voetballer? ,,Ik ben best goed in de kleine ruimte en kan aardig scoren. Wat mijn ambitie was voor dit seizoen? Vooral om mezelf te ontwikkelen. Én, wat ik eigenlijk het belangrijkste vind, lekker genieten van het voetballen. Voorafgaande aan de competitie zou ik al blij zijn met invalbeurten en met elke minuut die ik zou mogen spelen in het eerste. Ja, en dan beleef je zo’n zaterdag, helemaal geweldig natuurlijk.” Wat zijn z’n dromen voor de verdere toekomst? Sander van de Streek bijvoorbeeld debuteerde ook op piepjonge leeftijd bij SDVB en speelt nu voor FC Utrecht. ,,Ja, dat zou natuurlijk het mooiste zijn maar laten we het stap voor stap bekijken. Eerst hier ontwikkelen en dan op termijn misschien richting Divisieniveau. Clubs als Katwijk of IJsselmeervogels, dat zou ook al heel gaaf zijn. En verder wil ik vooral lekker fit blijven en spelen. En een beetje tennissen tussendoor, want ik ben een echte sportliefhebber.”

Jurre Jochemsen