2021-01-15 13:56:44 AMSTERDAM - Een hotel in Amsterdam. In andere steden zal het aantal hotelovernachtingen in 2022 weer op het niveau zijn van 2019. Amsterdam moet vermoedelijk een jaar langer wachten op volledig herstel. ANP KOEN VAN WEEL
2021-01-15 13:56:44 AMSTERDAM - Een hotel in Amsterdam. In andere steden zal het aantal hotelovernachtingen in 2022 weer op het niveau zijn van 2019. Amsterdam moet vermoedelijk een jaar langer wachten op volledig herstel. ANP KOEN VAN WEEL anp / Koen van Weel

Veilingsite failliet door coronacrisis

12 oktober 2021 om 09:22

VEENENDAAL (ANP) Internetbedrijf Hotelkamerveiling.nl failliet is verklaard. De site werd te zwaar geraakt door de coronacrisis om nog verder te kunnen, schrijft de curator van het bedrijf.

Hotelkamerveiling.nl werd in 2008 opgericht door hotelhouder Klaas Stekelenburg en zijn twee zoons Matthijs en Jasper. Op de site konden hotels hun kamers die nog niet geboekt waren op het laatste moment veilen. Vaak betekende dit dat klanten via Hotelkamerveiling.nl goedkoop uit waren. Later breidde de veilingsite ook uit naar aanbiedingen voor sauna's.

Hotels hoefden, anders dan restaurants en cafés, niet verplicht dicht als maatregel tegen het coronavirus. Maar op het hoogtepunt van de lockdowmaatregelen was het bezoek aan hotels veel onaantrekkelijker geworden. Zo mochten ze een tijdlang hun restaurants of bars niet openhouden voor gasten.
De site had honderdduizenden leden en verwerkte het meer dan 5 miljoen boekingen.