ADO Den Haag distantieert zich van wangedrag fans

12 oktober 2021 om 07:40

DEN HAAG (ANP) ADO Den Haag hoopt met camerabeelden te achterhalen welke toeschouwers zondag in de openingsfase van de gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch (3-2) vuurwerk op het veld gooiden. 

Het duel moest daardoor korte tijd worden onderbroken. Na de wedstrijd liep het buiten het stadion in Den Haag uit de hand, de politie hield vijf mensen aan. "Tijdens de wedstrijd zijn wij als club onaangenaam verrast door het wangedrag en de incidenten die in en rondom het Cars Jeans-stadion hebben plaatsgevonden", aldus ADO in een verklaring. "Wij keuren de spreekkoren, het vuurwerk en de ongeregeldheden van een klein deel van de aanwezige personen in ons stadion af en distantiƫren ons hiervan." Met camerabeelden en een systeem voor spraakherkenning hoopt ADO de daders op te sporen. Zij kunnen een stadionverbod tegemoet zien. Volgens ADO is door interventie van stewards en medewerkers escalatie voorkomen. "Wij betreuren dat het na de wedstrijd alsnog tot een confrontatie is gekomen en ingrijpen van de politie nodig was. ADO Den Haag wil benadrukken dat het deze zaak zeer serieus neemt en alle tot beschikking staande middelen zal gebruiken om degenen die verantwoordelijk zijn voor dit wangedrag op te sporen en te veroordelen."

Het vuurwerk werd op het veld gegooid vanaf Midden-Noord, het vak met de fanatieke aanhang ter hoogte van de middenlijn. De fans hielden spandoeken omhoog met teksten als 'KNVB maffia' en 'ze kunnen onze punten pakken, maar nooit onze trots'.