Afbeelding
JFC

JFC-leerlingen doen examen Elementair Boekhouden, 'extra diploma op cv'

12 oktober 2021 om 09:42

BARNEVELD Ruim dertig vwo-6 leerlingen van het Barneveldse Johannes Fontanus College (JFC) hebben onlangs het examen Elementair Boekhouden gedaan. Dit examen levert een erkend diploma op. 

De leerlingen hebben in vwo-4 en vwo-5 lessen boekhouden gevolgd ter voorbereiding op het examen. Het JFC biedt deze lessen en het examen aan als Business School.
Het JFC is een Business School, omdat de school een profiel heeft dat gebaseerd is op de economische vakken (Economie en Bedrijfseconomie) en gericht is op het ontwikkelen van ondernemerskwaliteiten bij leerlingen, zoals ondernemend gedrag en ondernemerschap.
Honderden JFC-leerlingen hebben in de afgelopen jaren het Examen Basiskennis Boekhouden afgelegd en daarmee het Diploma Basiskennis Boekhouden behaald. Met dit diploma hebben de leerlingen kennis op financieel gebied binnen een organisatie. Daarmee kunnen ze de boekhouding voeren van een kleine organisatie.

,,Met het diploma Basiskennis Boekhouden staan leerlingen sterker'', aldus René Minderhoud, voorzitter van het college van bestuur van het JFC. ,,Zeker leerlingen met het vak Bedrijfseconomie. Het diploma biedt leerlingen extra kennis om de stof beter te begrijpen. Resultaat: betere resultaten op hun eindexamen, een extra diploma op hun cv en een vrijstelling bij diverse vervolgopleidingen.''