ggd bus Barneveld
ggd bus Barneveld Erik van 't Land

Prikbus GGD blijft Barneveld langer aandoen

11 oktober 2021 om 13:05 Corona

BARNEVELD De vaccinatiebus van GGD Gelderland-Midden, die sinds enige tijd elke donderdag op het parkeerterrein bij de Kapteijnstraat in Barneveld staat opgesteld, blijft voorlopig wekelijks komen. Dat heeft de GGD besloten. De bus staat in ieder geval de komende vijf donderdagen nog in Barneveld.

Bezoekers kunnen in de bus zonder afspraak terecht voor een vaccinatie tegen het coronavirus. Er wordt hier gewerkt met vaccins van Pfizer en Janssen. De bus staat er elke donderdag van 9.00 tot 17.30 uur. Mensen die hier naartoe willen voor een coronaprik, moeten wel in bezit zijn van een identiteitsbewijs. Bovendien moeten ze een mondkapje dragen.

Met de inzet van onder meer de vaccinatiebus, naast extra inzet op het gebied van informatieverstrekking, hoopt de GGD de vaccinatiegraad in Barneveld verder omhoog te krijgen. Momenteel is 68 procent van alle Barneveldse volwassenen volledig gevaccineerd. Daarmee loopt Barneveld achter op het landelijke beeld, aangezien momenteel bijna 83 procent van alle Nederlandse volwassenen volledig gevaccineerd is tegen corona. 

Naast de inzet van de vaccinatiebus, werkt de GGD naar eigen zeggen samen met de gemeente, sociaal werkers, scholen, vluchtelingenwerk en andere partijen aan maatwerk, gericht op informatie en voorlichting rondom het coronavirus en de vaccins.

Wouter van Dijk