Duiven

Duiven

Zeer grote brand; waarschijnlijk asbest vrijgekomen

(ANP) Bij een zeer grote brand in een loods met landbouwvoertuigen en caravans in Loo, bij het Gelderse Duiven, is vrijdagmorgen zeer waarschijnlijk asbest vrijgekomen. Dat meldt de brandweer die met meetploegen de omgeving onderzoekt op schadelijke stoffen. De brandweer rukte met veel materieel uit naar de Loostraat en had het vuur na anderhalf uur onder controle.

De brand veroorzaakt dikke rookwolken die tot in de wijde omgeving te zien zijn. Omwonenden zijn gewaarschuwd voor de rook en mogelijke asbestdeeltjes. Voor zover bekend is er niemand bij de brand gewond geraakt. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.


Nijmegen/Arnhem

Supporters NEC en Vitesse bestoken elkaar met slachtafval

(ANP) Supporters van de voetbalclubs Vitesse uit Arnhem en NEC uit Nijmegen bestoken elkaar de afgelopen dagen met slachtafval. Op 17 oktober moeten beide clubs voor het eerst sinds jaren weer een competitiewedstrijd tegen elkaar spelen. De fanatieke aanhangers van beide clubs maken alvast duidelijk dat ze aartsrivalen zijn.

Aanhangers van NEC legden eerder deze week delen van karkassen neer bij een beeld in Arnhem. Daar hingen ze ook een spandoek op dat verwees naar de komende wedstrijd. Waarschijnlijk in reactie daarop hebben Vitesse-supporters slachtafval gedumpt bij een gedenkteken voor een NEC-aanhanger die in 2015 verongelukte. Op de Facebookpagina van de Harde Kern NEC wordt geschokt gereageerd op die actie. "Ronduit walgelijk" en "Onderlinge strijd prima maar wat is dit voor misselijk iets" schrijven de Nijmegenaren.

Gemeenten en politie houden de kwestie in de aanloop naar de derby in de gaten.


Nijmegen

Gevonden lichamen in woning waren van bewoonsters

(ANP) De twee overleden vrouwen die zaterdag in een woning aan de Spieghelhof in Nijmegen zijn gevonden, waren de bewoonsters van dat pand. De politie zegt dat nog niet duidelijk is hoe de 38-jarige en de 67-jarige om het leven zijn gekomen. Een misdrijf is nog niet uitgesloten.


Apeldoorn

Stroomstoring na brand in elektriciteitskast

(ANP) Een stroomstoring heeft donderdagmiddag het zuidelijke deel van Apeldoorn getroffen. Even voor 16.00 uur was het euvel verholpen, meldt de veiligheidsregio. Door de storing hielden alle winkels in winkelcentrum De Maas de deuren gesloten. Ook waren verkeerslichten uitgevallen en moest het Gelre-ziekenhuis overschakelen op noodstroom.