Australië vestigt een record

Australië vestigt een record

DOHA (ANP) De Australische voetballers hebben met hun elfde overwinning op rij een record gevestigd in de WK-kwalificatie. 


De ploeg van bondscoach Graham Arnold versloeg Oman in Doha met 3-1 en overtrof daarmee de prestatie van Mexico, Spanje en Duitsland. Die landen boekten op weg naar de WK's van respectievelijk 2006, 2010 en 2018 tien overwinningen achter elkaar in de kwalificatie. Voor Spanje en Duitsland gold dat de kwalificatie ook uit tien wedstrijden bestond.

De recordreeks van Australië begon in september 2019. In de tweede ronde van het lange kwalificatietraject in Azië zetten de 'Socceroos' hun acht groepswedstrijden allemaal in winst om. In de derde ronde volgden overwinningen op China, Vietnam en Oman. "Dit is iets om later met een goed gevoel op terug te blikken, zeker omdat we tien van de elf overwinningen buitenshuis hebben behaald", zegt Arnold, oud-speler van NAC Breda. "Maar voor mij telt nu alleen de volgende wedstrijd, dinsdag tegen Japan. Dan willen we er twaalf zeges van maken."