'Bij winst mogen we tevreden zijn'

RIGA (ANP) Daley Blind vindt dat het Nederlands elftal vandaag tevreden mag zijn als het de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland wint. 

"Het liefst met mooi spel en veel doelpunten, maar met het oog op het WK halen is winst het belangrijkste", aldus de linkerverdediger.

Oranje kwam maandag bij elkaar en had dus vier volle dagen om zich voor te bereiden op het duel met Letland. Blind: "De vorige interlandperiode in september was extreem kort, met drie duels kort achter elkaar. Nu hebben we wat langer de tijd gehad, dat is prettig."  Nederland trainde de dag voor de wedstrijd in het Daugava Stadion. "Je kan het veld voelen en het stadion beleven, dat kun je weer meenemen in de voorbereiding op de wedstrijd", aldus Blind, die van de huidige selectie één van de vijf spelers is die er bij het WK van 2014 al bij was. Van Gaal was toen ook al de bondscoach. "Er is niet heel veel veranderd in vergelijking met zeven jaar terug", zei Blind. "In 2014 is het allemaal goed gegaan. Deze groep heeft zich ontzettend snel aangepast, vind ik."