Ajacied Antony maakte bij zijn debuut voor Brazilië meteen een goal. Epa/miguel Gutierrez

Antony bekroont debuut 'Seleção'

8 oktober 2021 om 07:40

Ajacied valt succesvol in

CARACAS (ANP) Aanvaller Antony van Ajax heeft zijn debuut in het Braziliaanse elftal opgeluisterd met een doelpunt.

De 21-jarige vleugelspits kwam in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Venezuela in de 77e minuut bij een stand van 1-1 in het veld. Nadat Gabriel Barbosa de Brazilianen uit een strafschop op voorsprong had gezet, tikte Antony in de blessuretijd op aangeven van Raphinha de 1-3 binnen.

De Ajacied veroverde afgelopen zomer met het olympisch elftal goud op de Spelen van Tokio. Bij terugkeer in Nederland begon Antony ook sterk aan het nieuwe seizoen. Zo blonk hij in de Champions League uit in de gewonnen groepswedstrijd tegen Sporting Portugal (1-5). Het leverde hem zijn eerste uitnodiging op voor de 'Seleção', het A-elftal van Brazilië.

Zonder de geschorste Neymar zette de ploeg van bondscoach Tite in Caracas na een vroege achterstand ook de negende WK-kwalificatiewedstrijd in winst om. Raphinha, die direct na rust in het veld kwam, was bij alle doelpunten betrokken. De 24-jarige vleugelspits van Leeds United maakte net als Antony zijn debuut.

Uit een hoekschop van Raphinha kopte Marquinhos 20 minuten voor tijd de gelijkmaker binnen. Na een actie van de invaller kreeg Brazilië in de slotfase een strafschop, die werd benut door Barbosa. "Assists zijn net zo waardevol als goals", zei Raphinha, nadat hij ook Antony had laten scoren. "Als vleugelspits houd ik natuurlijk van doelpunten maken, maar ik ben ook blij als ik ervoor kan zorgen dat mijn teamgenoten scoren. Dat voelt voor mij als een doelpunt."