Kampen

Kampen

Grote brand bij metaalbedrijf

(ANP) Op het terrein van een metaalverwerkingsbedrijf in Kampen woedde vanmorgen vroeg een grote brand. Een grote stapel oud ijzer van zo'n 20 meter hoog stond in brand en de brandweer was met veel materieel ter plaatse. Het metaal wordt uit elkaar gehaald om te voorkomen dat de brand zich verder zou uitbreiden.

De brand brak rond 04.30 uur uit bij het bedrijf aan de Oslokade op industrieterrein Haatlandhaven. Er was veel rookontwikkeling en omwonenden kregen dan ook het advies ramen en deuren gesloten te houden. Er zijn geen berichten over slachtoffers.


Harlingen

Gewonde walrus duikt op in haven

(ANP) Op de oever van de Zuiderpier in de haven van Harlingen is vanmorgen een gewonde walrus opgedoken. Het gaat om het jonge vrouwtje dat vorige week al werd gezien op het strand van Schiermonnikoog, zegt een medewerker van dierenambulance De Waadhoek. Deskundigen overleggen donderdagmorgen wat er met het dier moet gebeuren.

Het was vorige week maandag voor het eerst in 23 jaar dat er een walrus is gezien op de Nederlandse kust. De zeezoogdieren horen thuis in het noordpoolgebied. Het vrouwtje dat nu in Harlingen ligt, is eerder al gezien in Denemarken, Duitsland en bij Den Helder.


Oss

Burgemeester wil dat brandstichting bij scholen snel stopt

(ANP) De branden in en bij basisscholen in Oss moeten snel stoppen. Het is afschuwelijk dat dit gebeurt, aldus Wobine Buijs-Glaudemans, burgemeester van de Brabantse gemeente. Buijs-Glaudemans riep woensdag de hulp van het publiek in en vroeg Ossenaren om extra alert te zijn op alle verdachte zaken, hoe klein dan ook.

In de nacht van dinsdag op woensdag brak voor de derde keer in anderhalve week tijd brand uit bij een basisschool. Ditmaal liet de politie via Burgernet weten dat het om brandstichting ging. In Oss zijn deze maand ook al auto's uitgebrand.


Den Haag

Oud-profvoetballer Roy veroordeeld voor bedreigen van Rutte

(ANP) Oud-profvoetballer Bryan Roy is donderdag door de politierechter in Den Haag veroordeeld tot een taakstraf van 80 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier weken. Roy stond terecht voor bedreiging van demissionair premier Mark Rutte via sociale media. Roy was niet bij de zitting aanwezig en is bij verstek veroordeeld.

De politierechter woog mee dat het een bedreiging tegen een politicus was en dat de tweet verstuurd was tijdens de coronapandemie, waarin veel onvrede heerst. Roy deed geen afstand van de tweet.