Afbeelding
AberMedia

Scooterrijder botst op personenauto in Voorthuizen

Scooterrijder botst op personenauto in Voorthuizen

VOORTHUIZEN Op de Hoofdstraat in Voorthuizen is woensdagmiddag een scooterrijder tegen de zijkant van een afslaande personenauto gebotst. De scooterrijder raakte gewond en is ter plaatse behandeld door ambulancemedewerkers. De bestuurster van de personenauto bleef ongedeerd. 

Het ongeluk gebeurde toen de automobiliste vanaf de Hoofdstraat wilde afslaan naar de Koninginnelaan. Zij zag daarbij de scooterrijder over het hoofd. De schade is aanzienlijk.  


Vaccinatiegraad in Barneveld stijgt licht, maar blijft nog
laagst in regio

BARNEVELD Het aantal Barnevelders dat zich heeft laten vaccineren tegen corona, is afgelopen tijd iets gestegen. Desalniettemin blijft het percentage nog achter bij de andere gemeenten in regio Gelderland-Midden. Landelijk gezien zijn er momenteel vijf gemeenten met een lagere vaccinatiegraad onder volwassenen.


Wouter van Dijk


Dat blijkt uit recente cijfers van het RIVM. Op zondag 26 september, de laatste peildatum, was 68 procent van alle Barneveldse volwassenen volledig gevaccineerd, één procent meer dan een week daarvoor. Binnen de groep kinderen van 12 tot en met 17 is de vaccinatiegraad inmiddels 32 procent, waar dat vorige week nog 30 procent was. De Barneveldse vaccinatiegraad van alle inwoners van twaalf jaar en ouder staat daarmee op 64 procent.

Afgezet naar de vaccinatiegraad onder volwassenen scoort Barneveld met 68 procent landelijk een gedeelde zesde plek van onderen, samen met gemeenten Tholen en Rotterdam. De vijf gemeenten met een lagere vaccinatiegraad, zijn Vaals (65 procent), Reimerswaal (61 procent), Neder-Betuwe (60 procent), Staphorst (55 procent) en Urk (30 procent). Het landelijk gemiddelde als het gaat om volledige vaccinaties onder volwassenen staat op 82,1 procent.

Veiligheidsregio Gelderland-Midden constateerde eerder al dat Barneveld met vaccineren tegen het coronavirus achterblijft ten opzichte van de andere gemeenten in deze veiligheidsregio. Daarom wordt er vanuit GGD Gelderland Midden naar eigen zeggen sinds enige tijd extra ingezet op het verstrekken van informatie over vaccineren, en staat er sinds enige tijd elke donderdag een zogeheten prikbus op het parkeerterrein aan de Kapteijnstraat in Barneveld. Bij die bus kunnen mensen zonder afspraak terecht voor een coronavaccin. In deze bus wordt geprikt met vaccins van Janssen en Pfizer.