Schmidt maakt zich niet druk over het missen van kansen

Schmidt maakt zich niet druk over het missen van kansen

GRAZ (ANP) PSV maakt na een prima seizoensstart een mindere periode door. De ploeg van trainer Roger Schmidt verloor eerder deze maand in de Eredivisie van Feyenoord (0-4) en Willem II (2-1) en bleef in de eerste groepswedstrijd tegen Real Sociedad in de Europa League steken op 2-2. Volgens de Duitse coach valt het met het verval in het Eindhovense spel echter wel mee.

"In het duel met Willem II hebben we een hoop kansen gecreëerd en natuurlijk is het niet goed dat we die niet in doelpunten hebben kunnen omzetten", zei Schmidt, die donderdag in Oostenrijk met PSV bij Sturm Graz aantreedt. "Toch maak ik me daarover niet te druk. We hebben eerder in het seizoen al laten zien dat we een stuk efficiënter zijn dan afgelopen jaar. Het moet beter dan zaterdag, maar ik verwacht ook dat dat zal gebeuren."

Schmidt kent Sturm Graz als tegenstander goed door zijn periode als coach van Red Bull Salzburg. "De club en dit team in het bijzonder hebben zich de afgelopen tijd uitstekend ontwikkeld. De trainer heeft een duidelijke manier van spelen en kan dat uitstekend op zijn selectie overbrengen.''