Wolfsburg-trainer Mark van Bommel zag de winst tegen Sevilla verdwijnen.
Wolfsburg-trainer Mark van Bommel zag de winst tegen Sevilla verdwijnen. Epa/friedemann Vogel

Boze Van Bommel baalt van Blom

'Iedereen zag dat het geen strafschop was'

WOLFSBURG (ANP) Trainer Mark van Bommel van VfL Wolfsburg voelde zich bestolen na het gelijkspel in de Champions League tegen Sevilla (1-1). Zijn ploeg koerste in eigen stadion af op een overwinning, tot de bal enkele minuten voor tijd tot ieders verrassing op de stip ging. "Iedereen hier in de zaal, in het stadion en thuis voor de televisie zal het erover eens zijn dat dit geen strafschop was", mopperde Van Bommel op de persconferentie. "Je kan ook overdrijven met die videoscheidsrechter."

Verdediger Josuha Guilavogui schoot in het strafschopgebied de bal weg, vlak voordat Erik Lamela kon uithalen. De Argentijnse aanvaller van Sevilla raakte in plaats van de bal de onderkant van de schoen van Guilavogui. Scheidsrechter Georgi Kabakov uit Bulgarije liet in eerste instantie doorspelen, maar werd daarna door de Nederlandse videoarbiter Kevin Blom naar het beeldscherm langs het veld gestuurd. De Bulgaar oordeelde op basis van de tv-beelden dat Sevilla een penalty verdiende, tot ongeloof van Van Bommel en alle spelers van Wolfsburg. Wout Weghorst bleef zo lang protesteren bij Kabakov, dat hij een gele kaart kreeg. Ivan Rakitic schoot vanaf 11 meter de gelijkmaker binnen.

"Ik heb de scheidsrechter na afloop gevraagd waarom hij deze beslissing nam. Maar hij gaf geen antwoord", aldus Van Bommel. "Ik ben een vriend én een tegenstander van de VAR. "Waarom? Hij kan verkeerde beslissingen herzien, dat maakt het voetbal beter. Maar het ligt aan degene die voor de beeldschermen zit. En dit was geen strafschop."