Vitesse-trainer Letsch heeft Tannane even niet nodig

Vitesse-trainer Letsch heeft Tannane even niet nodig

ARNHEM (ANP)  Vitesse zal het vanavond in de thuiswedstrijd tegen Stade Rennes in de Conference League moeten doen zonder Oussama Tannane. Trainer Thomas Letsch heeft hem even niet nodig. De aanvallende middenvelder, vorig seizoen één van de smaakmakers van de Arnhemse ploeg, zal ook zondag in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord ontbreken.

"Ik heb deze keuze gemaakt, omdat ik niet het gevoel heb dat Oussama het team op dit moment verder kan helpen", liet Letsch weten. "Zijn rol is wat veranderd en dat heeft invloed op zijn focus."
Tannane hoopte in de afgelopen transferperiode op een nieuwe club. Die kwam er echter niet. Dit seizoen is hij vooralsnog geen vaste kracht in het basisteam van Vitesse.
Letsch beseft dat zijn ploeg, vanavond vanaf 21.00 uur, een pittige tegenstander wacht. "Stade Rennes is een grote club is. Maar we gaan met onze eigen speelstijl voor de winst."
Voor de Franse middenvelder Yann Gboho is het een speciaal duel. Vitesse heeft hem voor dit seizoen gehuurd van Stade Rennes. "Het feit dat Yann Gboho daar verhuurd mag worden, maar hier een belangrijke speler is, zegt natuurlijk wel iets over de verhoudingen", aldus Letsch.

Vitesse won in groep G de eerste wedstrijd tegen NS Mura in Slovenië (0-2). Stade Rennes speelde gelijk tegen Tottenham Hotspur (2-2).