Agenda 

Agenda 

Vrijdag

Barneveld

10.00-12.00 uur: Schaffelaartheater, muziekoptredens, toespraken en andere activiteiten vanwege Nationale Ouderendag

  

Zaterdag

Barneveld

Inzameling levensmiddelen Voedselbank: Goede Herderkerk (Jan Seppenplein 70) van 9.00 tot 12.00 uur en bij de Emmaüskerk (Groen van Prinstererlaan 2) van 10.00 tot 12.00 uur.


Zwartebroek/Terschuur

9.30-14.00 uur:  voormalig terrein Gert van Putten, Eendrachtstraat 31 ‘Kerkpleinactiedag’ Hervormde Gemeente Zwartebroek-Terschuur


Inzameling levensmiddelen voor Voedselbank

BARNEVELD Iedere eerste zaterdag van de maand zamelen de Barneveldse kerken levensmiddelen in ten behoeve van de Voedselbank De eerstvolgende inzameling is op zaterdag 2 oktober en vindt plaats op twee locaties: bij de Goede Herderkerk (Jan Seppenplein 70) van 9.00 tot 12.00 uur en bij de Emmaüskerk (Groen van Prinstererlaan 2) van 10.00 tot 12.00 uur.

Aan de volgende artikelen bestaat deze maand met name behoefte: koffie,·pakjes (basis voor) soep, maandverband en groenteconserven (het liefst grote potten/blikken).

,,Al lijkt de coronacrisis langzaam te verdwijnen, de armoede gaat niet weg. Nog steeds moeten veel van onze plaatsgenoten een beroep doen op de Voedselbank´´, aldus een woordvoerder. ,,Ondersteun daarom deze gezinnen en laten we als Barnevelders ruimhartig geven.´´


Orgelconcert Evert van de Veen in Barneveld

BARNEVELD Evert van de Veen geeft op zaterdag 9 oktober een orgelconcert in Oude Kerk in Barneveld. De aanvang is om 20.00 uur. De Voorthuizenaar zal werken spelen van Georg Böhm, Johann Sebastian Bach, Sigfried Karg-Elert en Paul Damjakob. Een bijzonder programmapunt is het  Organconcerto XVIII: 1 in C major van Joseph Haydn. Evert van de Veen bewerkte deze driedelige, van oorsprong voor orgel en orkest gecomponeerde  compositie, tot een stuk waarbij alleen het orgel volstaat.

Ook brengt de organist vier eigen bewerkingen over Psalm 90, 116, 139 en 138 van zijn nieuwe CD met als titel “Met een knipoog naar”….. ten gehore. Hij liet zich daarbij inspireren door de componisten Bach, Mendelssohn en Reger. De entreeprijs voor het concert in Barneveld bedraagt € 8,00 (13 t/m 17 jaar € 4,00/  t/m 12 jaar gratis).

Het is mogelijk om plaatsen te reserveren via info@evertvandeveen.nl of tel. 06-27441103 onder vermelding van naam, leeftijd en telefoonnummer.  Aanmelden bij de kerk op de avond van het concert is mogelijk vanaf 19.30 uur. Voor meer info: zie www evertvandeveen.nl