Benfica-spits Darwin Nunez (voor) in duel met Ronald Araujo. Nunez scoorde twee keer tegen FC Barcelona.
Benfica-spits Darwin Nunez (voor) in duel met Ronald Araujo. Nunez scoorde twee keer tegen FC Barcelona. Epa/manuel de Almeida

Barça verliest fors van Benfica

30 september 2021 om 08:52

Klinkende zege Bayern München tegen Kiev

LISSABON (ANP) Barcelona heeft in de Champions League ook de tweede groepswedstrijd met ruime cijfers verloren. De ploeg van trainer Ronald Koeman ging in Lissabon met 3-0 onderuit tegen Benfica. Eerder deze maand was Barça in eigen stadion ook al kansloos tegen Bayern München (0-3).

Door de zware domper in Portugal zal de druk op Koeman verder toenemen. De oud-bondscoach staat er bij de clubleiding niet al te best op en ook in sommige Spaanse media wordt zijn positie al enige tijd ter discussie gesteld. Komende zaterdag speelt Barcelona uit tegen landskampioen Atlético Madrid. Een overwinning is noodzakelijk om in Camp Nou de groeiende onrust enigszins te beteugelen.

Bayern München had voor eigen publiek weinig moeite met Dinamo Kiev: 5-0. Robert Lewandowski kwam voor de rust twee keer tot scoren. Na de pauze troffen Serge Gnabry, Leroy Sané en Eric Maxim Choupo-Moting doel. Bayern leidt in de poule met 6 punten, gevolgd door Benfica (4 punten), Dinamo Kiev (1) en Barcelona (0).

De ploeg van Koeman gaf achterin veel ruimte weg en daarvan wist Darwin Núñez snel te profiteren. Hij mocht van zijn bewaker Eric García met de bal aan zijn voet oprukken en aanleggen, waarna hij doelman Marc-André ter Stegen klopte met een schot in de korte hoek, 1-0.

Onder aanvoering van spelverdeler Frenkie de Jong ging Barcelona op jacht naar de gelijkmaker. Met name Luuk de Jong was echter ongelukkig in de afronding. Ook de individuele acties van Memphis Depay leverden niet het gewenste resultaat op.

Na ruim een half uur haalde Koeman centrale verdediger Gerard Piqué, voor wie een tweede gele kaart dreigde, naar de kant en bracht middenvelder Pablo Gavi in. Het aanvalsspel van Barça bleef echter rommelig en gehaast.

Na de pauze miste Núñez een grote kans op 2-0. Bijna vanaf de zijlijn schoot hij de bal van grote afstand op de paal. Kort na de wissel van de ploeterende Luuk de Jong knalde Rafa Silva raak (2-0).

Daarna was het geloof bij Barcelona verdwenen en kwam het geestdriftige Benfica nog op 3-0 dankzij een benutte strafschop van Núñez. De ontredderde ploeg van Koeman beëindigde het duel met tien man na de tweede gele kaart voor García.