Leiderstrui in Kroatië voor talentvolle Kooij na ritzege

30 september 2021 om 08:56

OTOCAC (ANP) De Nederlandse wielrenner Olav Kooij heeft toegeslagen in de Ronde van Kroatië. De 19-jarige coureur van Jumbo-Visma won de tweede etappe en pakte daarmee ook de leiderstrui. Hij versloeg na een rit over 187 kilometer tussen Slunj en Otocac in de sprint de Israëliër Itamar Einhorn en de Australiër Kaden Groves.

Kooij eindigde in de eerste etappe als tweede achter Phil Bauhaus. De Duitser finishte in de tweede rit als twaalfde en moest de leiding in het klassement afstaan aan de Nederlander. Kooij heeft een marge van 6 seconden op Bauhaus en van 10 seconden op Einhorn.
Voor Kooij, die sinds februari voor de profs van Jumbo-Visma rijdt, is het zijn tweede zege bij de beroepsrenners. Hij won in 2020 een rit in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali.