Fragment uit 'Die andere ouders doen ook maar wat'.
Fragment uit 'Die andere ouders doen ook maar wat'. ..

‘Die andere ouders doen ook maar wat…’

30 september 2021 om 10:03

Muzikale voorstelling in theater

BARNEVELD Theatergroep BINT brengt maandagavond 4 oktober 2021 de ´muzikale, interactieve, humoristische en herkenbare´ voorstelling “Die andere ouders doen ook maar wat…” in het Schaffelaartheater. De toegang is gratis. ,,We komen niet met tips of pedagogische opvoedstijlen, maar starten een gesprek over hoe we dit doen en volhouden, dat opvoeden´´ aldus de theatermakers.

 

IVoor het maken van deze voorstelling is theatergroep BINT in gesprek gegaan met verschillende ouders, ieder met hun eigen dilemma’s en eigen opvoedstijl. Daarnaast is in de voorstelling ruimte voor de vragen en verhalen van het publiek. Het publiek krijgt de gelegenheid bij binnenkomst hun prangende vraag of dilemma op een briefje te schrijven. Bartelijn Ouweltjes (Theatergroep BINT): ,,In de huidige samenleving moeten we altijd maar laten zien dat we weten ‘hoe het moet’. Wij willen ruimte maken voor het niet weten, voor de worsteling en het eerlijk delen van verhalen. We doen dit door het publiek uit te nodigen om iets van zichzelf  te laten zien. De voorstelling is bedoeld voor alle ouders en opvoeders: of je nu juist heel pedagogisch te werk probeert te gaan of maar wat doet, iedereen is welkom.”

Dat opvoeden in de praktijk nog niet meevalt, blijkt ook uit onderzoek. Zo heeft 44% van de moeders het gevoel dat ze tekortschiet ten opzichte van haar gezin. 76% van de Nederlandse moeders vindt het moeilijk tot onmogelijk om werk en gezinsleven te combineren. En drie op de tien moeders kampt, sinds er kinderen zijn, voortdurend met stress. Uit ander onderzoek blijkt dat 91% van de mannen en 86% van de vrouwen aangeeft dat zij meer tijd zouden willen hebben voor hun partner.  


BINT Theatergroep Bint bestaat uit de twee theatermaaksters Hetty Willems en Bartelijn Ouweltjes. Hetty en Bartelijn hebben beiden een fascinatie en verwondering voor het gedrag van mensen om hen heen. Ze maakten al eerder voorstellingen over autisme, ADHD en depressie. In deze voorstelling werken ze samen met muzikante Annemarie de Bie.

De voorstelling begint komende maandag om 20.00 uur. Toegang is alleen mogelijk met een coronatoegangsbewijs (bijvoord via de Corona Check app met een QR-code) én een ID-bewijs! Kijk voor meer informatie op www.schaffelaartheater.nl.

Aanmelden is mogelijk  via www.cjgbarneveld.nl