Arnhem

Arnhem

Drie jongeren gewond door steekpartij bij middelbare school

(ANP) Bij een steekpartij bij het Thomas a Kempis College in Arnhem zijn donderdagmiddag drie jongens gewond geraakt. Een van hen is aangehouden als verdachte. Mogelijk heeft hij gestoken met een mes, laat een politiewoordvoerster weten.

Of het om leerlingen van de middelbare school gaat, kan de politie nog niet zeggen. De directrice van de school aan de Thomas A Kempislaan zegt tegen Omroep Gelderland dat dat niet het geval is.

De steekpartij vond plaats na een vechtpartij die volgde op een ruzie. Volgens de politie waren vijf jongeren betrokken bij het incident, vermoedelijk tussen de twaalf en achttien jaar oud. Het gaat om vier jongens en een meisje.


Nijmegen

Horeca kan direct gesloten worden bij niet controleren

(ANP) De gemeente Nijmegen gaat horecazaken direct sluiten die nu al aangeven niet op coronatoegangsbewijzen te controleren vanaf zaterdag. Dat zegt een woordvoerder van burgemeester Hubert Bruls, die berichtgeving van de Gelderlander bevestigt. Volgens een woordvoerster van het Veiligheidsberaad, waar Bruls ook voorzitter van is, zullen waarschijnlijk meer gemeenten volgen. Dat werd volgens haar duidelijk tijdens het Veiligheidsberaad woensdag.

Tijdens de vergadering is besproken dat gemeenten zaken zonder waarschuwing kunnen sluiten. Volgens de woordvoerster zagen veel van de 25 voorzitters van veiligheidsregio's dit plan zitten. Maar het is uiteindelijk aan de lokale driehoek (gemeente, politie en Openbaar Ministerie) of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren.

In elk geval in Nijmegen wordt dit plan doorgevoerd. 

"Als je evident zegt ik doe niet mee, dan gaan we meteen over tot sluiting zodra we dat constateren", zegt de woordvoerder van Bruls. Volgens de zegsman volgt een horecazaak, wanneer deze dit "vandaag of morgen" al aangeeft, opzettelijk de regels niet. Dat is anders dan horecazaken die bijvoorbeeld de controle niet goed uitvoeren, meent de woordvoerder.


Nijmegen

Opnieuw twijfels  over haalbaarheid vernieuwing Maaslijn voor eind 2024

(ANP) Opnieuw zijn er twijfels gerezen of de vernieuwing van de spoorlijn tussen Roermond en Nijmegen voor november 2024 klaar is. Eerder dreigde er vertraging omdat de kosten steeds opliepen en het Rijk en Limburg het een tijd lang niet eens werden over de vraag wie de oplopende meerkosten zou betalen.

Dat probleem met de Maaslijn is inmiddels uit de wereld. Maar nu waarschuwt ProRail het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) en de provincie Limburg voor mogelijke vertraging, nu de planning van het project nog eens tegen het licht is gehouden.