Robin Pröpper en Mees Hilgers (rechts) vieren een nieuwe overwinning van FC Twente.
Robin Pröpper en Mees Hilgers (rechts) vieren een nieuwe overwinning van FC Twente. anp / ed van de pol

Twente wint voor derde keer op rij

Verliezend AZ nu voorlaatste

ENSCHEDE (ANP) FC Twente heeft in de Eredivisie voor de derde keer op rij gewonnen. In de eigen Veste versloeg het elftal van trainer Ron Jans AZ, 3-1. FC Twente klom naar de subtop. AZ, dat al vier keer verloor, zakt steeds verder weg op de ranglijst.


Al na 31 seconden kwam FC Twente op voorsprong. Ricky van Wolfswinkel scoorde na een vloeiende aanval over links en het met overzicht terugleggen van Michel Vlap. Het was alweer de derde treffer van Van Wolfswinkel in het nog maar net begonnen seizoen. In de hele vorige competitie bij Basel scoorde hij minder vaak (2 in totaal).

Ongeveer een kwartier later maakte Daan Rots er 2-0 van. De 20-jarige aanvaller uit Groenlo profiteerde bij het maken van zijn eerste doelpunt voor FC Twente van een fout van Timo Letschert. De verdediger werd vervolgens ook meteen gewisseld door trainer Pascal Jansen. De Griek Pantelis Hatzidiakos kwam in zijn plaats. AZ maakte grote fouten, maar werd bepaald niet weggespeeld. Al in de eerste periode kregen de Alkmaarders kansen via Vangelis Pavlidis en Albert Gudmundsson. Doelman Lars Unnerstall greep vaak goed in. Maar nog voor rust bracht Jesper Karlsson de spanning terug. Met een schot in de korte hoek verraste de Zweed de Duitse keeper van de thuisclub. Na de hervatting drong de thuisclub meteen aan, maar doelman Peter Vindahl Jensen redde bij pogingen van Vlap en Michal SadĂ­lek. Pas in extra tijd viel de definitieve beslissing. Dimitrios Limnios scoorde, na goed voorbereidend werk van Virgil Misidjan.

Van Wolfswinkel bleef in de rust geblesseerd achter.