Voetballer Mark Heimgartner krijgt een pedicure-behandeling bij Salon Uniek.
Voetballer Mark Heimgartner krijgt een pedicure-behandeling bij Salon Uniek. Bram van den Heuvel

Oud-profvoetballer eindelijk verlost van voetschimmel

Zorg

BARNEVELD Zet een elftal bezwete sporters op blote voeten onder de douche en er vormt zich al snel een bron van bacteriën, met vervelende kwaaltjes tot gevolg. Oud-profvoetballer Mark Heimgartner (46) kan erover meepraten, maar dankzij de pedicurebehandelingen van Salon Uniek is hij eindelijk verlost van zijn voetschimmel. 

,,Hij houdt het netjes bij”, zegt pedicure Angelique van de Werff (54) goedkeurend over haar cliënt Mark Heimgartner, terwijl ze zijn voeten onder de spreekwoordelijke loep neemt. De Voorthuizenaar brengt voor de derde keer een bezoek aan Salon Uniek, gevestigd aan de Plantagelaan in Barneveld, voor een pedicurebehandeling. 

,,Ik heb eigenlijk mijn hele voetbalcarrière met voetschimmel rondgelopen”, zegt Mark. ,,Het zag er niet uit en voelde niet prettig, dus besloot ik er uiteindelijk iets aan te doen.” 

KALKNAGELS Zo kwam de oud-profvoetballer, directeur van SportConnector BV en eigenaar van voetbalschool Skills2Goals bij Salon Uniek terecht, waar Angelique wel meer sporters over de vloer krijgt. ,,Vaak staan sporters na de wedstrijd met z’n allen onder de douche zonder slippers, waarbij ze elkaar besmetten met schimmel en kalknagels. Veel jongens of meiden denken dat die kwaaltjes erbij horen, maar dat is natuurlijk niet zo.” 

Met een goede voetverzorging kun je dergelijke problemen voorkomen, benadrukt Angelique. Dat begint volgens haar met het dragen van de juiste sokken. ,,Geen synthetische stof, maar sokken van katoen of bamboe zodat de huid kan ademen.” Ook het regelmatig laten verwijderen van eelt kan bijdragen aan een fijne training. ,,Zo voorkom je pijnklachten door te veel eelt.” Ze behandelt ook likdoorns en ingegroeide nagels.

SCHONE VOETEN Personal trainer en oud-wereldkampioen Taekwondo Kristan van Hierden (27) ligt ook geregeld bij Angelique in de stoel, ook al woont de geboren Barnevelder inmiddels in Amersfoort. ,,Ik vind uiterlijke verzorging belangrijk en verzorgde voeten zijn daar onderdeel van.” 

Het feit dat hij regelmatig op blote voeten traint, maakt een goede verzorging nog belangrijker voor Kristan. ,,Bij Taekwondo train je op een mat en kom je veel met elkaar in aanraking. Dan is het wel zo fijn als je tegenstander schone voeten heeft.” In zijn eigen sportschool OPUS ziet de personal trainer ook geregeld cliënten met voetschimmel voorbijkomen. ,,Vooral mannen vinden het overdreven om regelmatig naar de pedicure te gaan, maar het is geen overbodige luxe.” 

WINST BEHALEN Volgens Mark kunnen naast de sporters zelf ook de verenigingen hun steentje bijdragen op het gebied van hygiëne. ,,Er valt veel winst te behalen”, stelt hij. ,,Er wordt vooral aandacht besteed aan het voorkomen van blessures, maar persoonlijke hygiëne is net zo belangrijk.” Dankzij het advies en de producten van Salon Uniek is de Voorthuizenaar inmiddels van zijn voetschimmel verlost. ,,De crème en spray werken beter dan die huis-tuin-en-keukenmiddeltjes die ik eerder gebruikte. Mijn voeten zien er nu een stuk beter uit.”

Dit artikel wordt u aangeboden door Salon Uniek in Barneveld. Meer informatie via www.salonuniek.nl

Kristan van Hierden.