Van links naar rechts: Fred Lozeman, Ilse van 't Bosch, Wilko Jansen, Laura Ringeling, Matthijs de Wit, Gisela Spanjer, Albert Kuijsten, Yuki Spanjer, Bas Ringeling, Simone Overeem, Eltjo Lozeman en Amber Davelaar.
Van links naar rechts: Fred Lozeman, Ilse van 't Bosch, Wilko Jansen, Laura Ringeling, Matthijs de Wit, Gisela Spanjer, Albert Kuijsten, Yuki Spanjer, Bas Ringeling, Simone Overeem, Eltjo Lozeman en Amber Davelaar. Erik van 't Land

‘Die slechte start moet eruit’ bij Revival

Korfbal

TERSCHUUR ,,De slechte start die we steeds beleven, moet er echt uit. Want het niveau hebben we gewoon.” Albert Kuijsten, trainer van Revival, weet waar het aan schortte de eerste twee duels van de nieuwe korfbalcompetitie. ,,We gaan een nóg meer gestructureerde aanpak kiezen.”

De Terschuurse korfballers pakten tot op heden nog geen punt. Wat dus met name opviel, was dat de eerste vijftien minuten van beide wedstrijden min of meer dramatisch verliepen. Wat de verklaring daarvoor is? Kuijsten gist. ,,Een wedstrijd duurt zestig minuten maar de eerste kwartieren bij elke wedstrijd verliepen gewoon niet goed genoeg, geen idee hoe dat komt, dit is zo lastig te vatten. Eerdere seizoenen hadden we er nooit last van. We maken heus afspraken van tevoren, maar goed, dat is niet altijd te volgen. We gaan nu met zijn allen een nóg meer gestructureerde aanpak kiezen. Na ‘pas’ de eerste twee wedstrijden moeten we het natuurlijk niet te groot maken, maar vervelend was het wel.” 

’VEERKRACHT ÉN NIVEAU’ De oefenmeester is namelijk ook zeer te spreken over bepaalde andere facetten. ,,Zeker wel, want tijdens de eerste duels kwamen we ook steeds knap terug. Uiteindelijk weet ik ook wel dat de achterstand te groot was, maar we toonden duidelijk veerkracht én niveau. We maken dan ook zeker stappen, dat is ook zeker.”

Wat zijn de doelstellingen en ambities op sportpark Overbeek? ,,We willen onderin wegblijven, dat is het belangrijkste. Er zijn namelijk de nodige veranderingen geweest de afgelopen weken en maanden. Laura Ringeling is maanden uitgeschakeld wegens een operatie. Verder is Rozemarijn Kamphorst zwanger en is Maaike van Veldhuizen net bevallen. Ook bij Simone ter Rahé-Overeem is er wat aan de hand want zij is in de voorbereiding door haar enkel gegaan. Wat dat betreft moeten we wel weer opnieuw bouwen dus. Dat heeft tijd nodig.” 

HETZELFDE Ilse van ‘t Bosch, Amber Davelaar (het zusje van Maaike van Veldhuizen) en Yuki Spanjer zijn ingepast, bij de heren is min of meer hetzelfde gebleven. Wat vindt Kuijsten, die aan zijn derde en waarschijnlijk eerste volledige seizoen bezig is, verder van de competitie? ,,Die begint zich inmiddels al aardig te vormen. Er is een aantal nieuwe ploegen bijgekomen en het is verder maar de vraag hoe de al bestaande clubs eruit komen te zien dit seizoen. Zaak is om aan de druk en het ritme te wennen. Ik vermoed dat de verschillen onderling niet al te groot zullen zijn. Verder is het gewoon heel lastig inschatten.” Hij verwacht veel van de tegenstander van zaterdag, EKC Nääs. ,,Ja, het is niet voor niets dat deze koploper Elburg met zulke overtuigende cijfers heeft verslagen, 22-8. Zaak is dus om een prima pot op de mat te leggen en zestig minuten geconcentreerd te zijn.” En hoe zit het verder met zijn contract? ,,Ik teken altijd voor één jaar bij, zo ook nu. In de winter gaan we evalueren over volgend seizoen. Eén ding is zeker, ik heb het prima naar mijn zin bij deze club.”

Jurre Jochemsen