Napoli wint ook vijfde duel

24 september 2021 om 08:39

GENUA (ANP) Napoli heeft ook de vijfde wedstrijd van het seizoen in de Italiaanse Serie A gewonnen.

De formatie van trainer Luciano Spalletti haalde daarmee aan de kop van de ranglijst AC Milan en Inter weer in. Napoli won in Genua bij Sampdoria (0-4) en heeft nu 2 punten voorsprong op beide Milanese rivalen. Mo Ihattaren behoorde niet tot de selectie van 'Samp'.

Victor Osimhen zette Napoli al vroeg op voorsprong. De Nigeriaan scoorde na 10 minuten. Nog voor rust maakte Fabián Ruiz er 0-2 van. Beide treffers werden voorbereid door Lorenzo Insigne. Na de hervatting liep de club uit Napels snel verder uit, door treffers van opnieuw Osimhen en Piotr Zielinski. Nu was oud-PSV'er Hirving Lozano twee keer verantwoordelijk voor de assist. Het is voor de derde keer dat Napoli de eerste vijf wedstrijden van het seizoen in de Serie A wint. In 1987 en 2017 gebeurde dat ook. In beide seizoenen eindigde de club als tweede.

Napoli heeft inmiddels tien punten voorsprong op Juventus.