Cambuur goed hersteld

24 september 2021 om 08:37

LEEUWARDEN (ANP) SC Cambuur heeft zich goed hersteld van de ruime nederlaag van zaterdag tegen Ajax (9-0). Het elftal van trainer Henk de Jong won de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo met 2-1.

Michael Breij maakte in de 25e minuut de openingstreffer, na een goede combinatie met Jamie Jacobs. Mees Hoedemakers tekende in de openingsfase van de tweede helft voor 2-0.

Heracles kreeg ook kansen maar had het vizier niet zo scherp staan als Ajax in de Johan Cruijff ArenA. Mats Knoester profiteerde bij een achterstand van 1-0 niet van een fout van doelman Sonny Stevens. Kaj Sierhuis kopte op lat en Giacomo Quagliata schoot in kansrijke positie naast.

Heracles werkte ook in de tweede helft slordig af. Invaller Sinan Bakis, in het veld gekomen voor Sierhuis, verzuimde het duel weer spannend te maken. Rai Vloet schoot over nadat hij oog in oog met doelman Stevens was verschenen. Bakis maakte in de 90e minuut nog wel de 2-1, maar daar bleef het bij.