Afbeelding
...

Woonzorgcentrum Neboplus viert zestigjarig bestaan met feestweek

21 september 2021 om 10:34

BARNEVELD Het Barneveldse woonzorgcentrum Neboplus bestaat komende donderdag exact zestig jaar. Dat wordt gevierd met bewoners, medewerkers, vrijwilligers en andere genodigden.

Diakenen uit de Hervormde Kerk, een vertegenwoordiger van de Westerveldstichting en het Steunfonds gingen op 23 september 1961 naar de notaris om Stichting Nebo op te richten. Dat is deze maand precies 60 jaar geleden.  ,,Er is natuurlijk veel veranderd in die zestig jaar, zoals het gebouw zelf, de faciliteiten, de (welzijns)activiteiten, de zorgverlening en de steeds zwaardere indicaties om als bewoner een plekje te krijgen'''. aldus bestuurder Eunice van Zomeren. ,,Er is ook veel hetzelfde gebleven en dat koesteren we. Dat is om te beginnen de naam Nebo. Ooit door iemand gekscherend aangeduid als Nergens Een Beter Onderkomen. De naam verwijst echter naar de berg waar Mozes op stond, toen hij het beloofde land mocht zien. De naam Nebo is in de afgelopen jaren ‘Stichting Neboplus’ geworden, maar het huis zelf blijven we graag Nebo noemen. We zijn dankbaar voor al die vrijwilligers, die zo nodig zijn gebleken en natuurlijk voor alle medewerkers, die zich dag in dag uit inzetten om de best mogelijke zorg en kwaliteit te verlenen.'''

Het jubileum wordt komende donderdag in besloten kring gevierd. Voor belangstellenden is er op de begane grond een speciale tentoonstelling geopend, die de naam ''Nebo 60 jaar' draagt.