De Zeeuwse band eindigde bovenaan de top twintig voor de Buma Award Nationaal.
De Zeeuwse band eindigde bovenaan de top twintig voor de Buma Award Nationaal. ANP / Kippa Paul Bergen

Racoon wint Buma Award Nationaal

21 september 2021 om 08:17

Muziekvakprijs voor liedje 'Het   is al laat toch'

AMSTERDAM (ANP) Racoon is de winnaar geworden van de Buma Award Nationaal, werd maandag bekend tijdens de uitreiking van de muziekvakprijzen in het Bimhuis in Amsterdam. De Zeeuwse band eindigde met het nummer Het Is Al Laat Toch bovenaan de top twintig, voor Snelle met Smoorverliefd en Davina Michelle en haar nummer Beat Me.


De prijs werd uitgereikt door Frank Helmink van BUMA Cultuur. Het was het enige nummer van Racoon dat bij de beste twintig zat. Snelle en Davina Michelle waren vaker genomineerd, onder meer met hun samenwerking 17 Miljoen Mensen. Danny Vera, die afgelopen jaar met Roller Coaster op nummer 1 stond in de NPO Radio 2 Top 2000, werd vierde.

Vorig jaar ging de Buma Award Nationaal naar Duncan Laurence met zijn hit Arcade, waarmee hij in 2019 het Eurovisie Songfestival won. Met zijn nummer Love Don't Hate It eindigde Duncan dit jaar op de negentiende plaats.

De Buma Award Internationaal ging aan de neus van dj Tiësto voorbij. Tijs Verwest, zoals Tiësto echt heet, zag de Amerikaan Lil Uzi Vert met zijn plaat Futsal Shuffle 2020 er met de prijs vandoor gaan en werd zelf tweede met zijn hit The Business. Ook was hij samen met Mabel in de race met hun plaat God Is A Dancer, dat nummer werd vierde. David Guetta & Sia werden met Let's Love derde, Jason Derulo eindigde samen met Puri en Jhorrmountain op de vijfde plaats met de hit Coño.


Eerder werd al bekend dat de Gouden Harp naar Van Dik Hout gaat.