2019-09-28 12:30:24 UTRECHT - Koning Willem-Alexander, beschermheer Oranje Fonds, in gesprek met bewoners bij de start van nationale Burendag. Tijdens Burendag organiseren wijkbewoners activiteiten die het contact tussen mensen in de buurt bevorderen. 
ANP ROYAL IMAGES LEX VAN LIESHOUT
2019-09-28 12:30:24 UTRECHT - Koning Willem-Alexander, beschermheer Oranje Fonds, in gesprek met bewoners bij de start van nationale Burendag. Tijdens Burendag organiseren wijkbewoners activiteiten die het contact tussen mensen in de buurt bevorderen. ANP ROYAL IMAGES LEX VAN LIESHOUT anp / Royal Images lex van Lieshout

Recordaantal buurten actief op Burendag

21 september 2021 om 08:45

UTRECHT (ANP) Nog nooit hebben zoveel buurten zich aangemeld voor Burendag als dit jaar, melden de organisatoren Oranje Fonds en Douwe Egberts. Een recordaantal van ruim 6300 buurten heeft zich aangemeld. De vorige keer waren dat er 4000, in 2019 ging het om 6000 buurten.

Burendag, komende zaterdag, staat in het teken van buurtcontact. Toevallig is dat ook de eerste dag dat er niet meer 1,5 meter afstand in acht hoeft te worden genomen. Door heel Nederland zijn er koffie-ochtendjes, borrels, tuinfeesten en klusbijeenkomsten.

"De coronaperiode heeft ons duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is dat je mensen om je heen hebt om op terug te vallen,", zegt Sandra Jetten, directeur Oranje Fonds. Burendag is ontstaan vanuit de gedachte dat buurten gezelliger, socialer en veiliger worden als wijkgenoten elkaar kennen. In 2006 organiseerde Douwe Egberts de eerste editie van Burendag. Het Oranje Fonds sloot in 2008 aan.