2021-09-17 22:03:30 GRONINGEN - Aniek Nouwen of Nederland tijdens de WK-kwalificatie wedstrijd tussen Nederland en Tsjechie in het Euroborg stadion op 17 september 2021 in Groningen, Nederland. ANP COR LASKER
2021-09-17 22:03:30 GRONINGEN - Aniek Nouwen of Nederland tijdens de WK-kwalificatie wedstrijd tussen Nederland en Tsjechie in het Euroborg stadion op 17 september 2021 in Groningen, Nederland. ANP COR LASKER anp / cor Lasker

Oranje wil revanche

21 september 2021 om 10:13

REKYJAVIK (ANP) De Nederlandse voetbalsters willen vanavond in Reykjavik de teleurstelling over de mislukte start van de WK-kwalificatie van zich af spelen. 


De ploeg van de nieuwe bondscoach Mark Parsons kwam vrijdag in Groningen niet verder dan een moeizaam gelijkspel tegen Tsjechië (1-1). "We hebben nog genoeg wedstrijden te gaan; als we die allemaal winnen, is er niets aan de hand", zei verdedigster Aniek Nouwen een dag voor het duel met IJsland (aftrap 20.45 uur).


"We weten zelf ook wel dat we van Tsjechië hadden moeten winnen. Maar ja, dat is niet gebeurd. We hebben er alle vertrouwen in dat we van IJsland wel gaan winnen", aldus de 22-jarige Brabantse, bezig aan haar eerste seizoen bij de Engelse topclub Chelsea. "We hebben gehoord dat IJsland een fysieke ploeg heeft, die graag de lange bal speelt. We denken dat ze zich wat minder terugtrekken dan Tsjechië deed, maar IJsland gaat wel graag de fysieke strijd aan. Wij moeten zorgen dat we aan voetballen toekomen en ons eigen spel spelen."


Parsons beschikt over een fitte selectie. De opvolger van Sarina Wiegman was na de 1-1 tegen Tsjechië opvallend genoeg een stuk positiever gestemd dan zijn speelsters. "De speelsters keken met name naar wat er niet goed ging. Maar als coach kijk ik vooral naar wat er wél goed ging", zegt Parsons. "We hadden maar vier dagen met elkaar getraind, we maken een nieuwe start met nieuwe speelsters. Ze werden in de dagen voor de wedstrijd overladen met informatie. Met elkaar deden ze al zoveel dingen goed in de wedstrijd, in lijn met de plannen die we hebben. Wat dat betreft hebben we al veel bereikt."