21 september 2021 om 08:14

Atletiek

Marathon Eindhoven gaat door

EINDHOVEN (ANP) De gemeente Eindhoven heeft toestemming gegeven voor het doorgaan van de marathon op 10 oktober. Deelnemers en toeschouwers hoeven geen coronatoegangsbewijs te laten zien, meldt organisator Golazo.

Het loslaten van de 1,5 meterregel per 25 september betekent dat de deelnemers zonder beperkingen kunnen hardlopen. De bezoekers mogen zich ook vrij bewegen langs het parcours. Volgens burgemeester John Jorritsma van Eindhoven is er voldoende ruimte voor doorstroming.

Al eerder was bekend dat Leiden eveneens op 10 oktober de traditionele marathon organiseert. Ook hier is een toegangsbewijs, waarmee onder meer kan worden aangetoond dat iemand gevaccineerd is of recent negatief getest is op het coronavirus, niet verplicht voor deelnemers én toeschouwers. "Bezoekers hebben meer dan voldoende kilometers om zich op te stellen om de marathon te kunnen zien", aldus een woordvoerder van de gemeente.

De 37e editie van de marathon van Eindhoven kon vorig jaar niet doorgaan vanwege de coronapandemie. De startbewijzen voor die afgelaste wedstrijd zijn geldig voor de komende editie.