Een impressie van het nieuwe appartementencomplex.
Een impressie van het nieuwe appartementencomplex. Fier Architecten

Bouw nieuw complex in Stroe start in november

20 september 2021 om 15:08 Nieuwbouw

STROE Aannemersbedrijf Aalten uit Putten start in november met de sloop van het oude pand van MJS, Machinebouw & Tuinmachines Jansen op de hoek van de Stroeëerweg en Ericaweg in Stroe. De bedoeling is dat hier eind volgend jaar een nieuw appartementencomplex staat. Alle woningen zijn inmiddels verkocht.

Dat meldt Jasper Aalten van het aannemersbedrijf. Afgelopen week werd duidelijk dat de gemeente Barneveld de omgevingsvergunning voor dit project heeft verleend. ,,Onze planning is nu om in november met de sloop van het oude pand te starten’’, zegt Aalten. ,,Alles staat in de startblokken om direct daaropvolgend te beginnen met de bouw van het complex.’’ Als dat allemaal lukt, kan het nieuwe complex, dat de naam De Houtvester krijgt, eind volgend jaar opgeleverd worden.

De aannemer kwam bijna twee jaar geleden al naar buiten met het nieuwe plan, op de locatie van het machinebedrijf. Aanvankelijk was de verwachting om in het najaar van 2020 te starten met sloop en nieuwbouw. ,,De procedures hebben echter iets meer tijd gekost. Nu ligt er toch een mooi plan, dat we overigens ook met de buurt besproken hebben.’’ MJS is inmiddels verhuisd naar een nieuwe locatie aan de Tolnegenweg, waardoor het te slopen pand enkele maanden leeg staat.

Het nieuwe bouwwerk bevat vijftien appartementen in verschillende prijsklassen en van verschillende groottes. ,,Ze zijn inmiddels allemaal verkocht’’, zegt Aalten. ,,Waarbij opvalt dat ze zijn verkocht aan zowel senioren als starters.’’ Een deel van de benodigde parkeerplaatsen moet in een kelder onder het gebouw een plek krijgen.

Volgens de aannemer betekent de nieuwbouw een verbetering van de woonomgeving. ,,Een oud industriepand dat enigszins vervallen is, maakt plaats voor een nieuwe woonbestemming. De nieuwe ontwikkeling vormt op een later moment ook een goede overgang naar de nieuwbouwwijk die nog volgt aan de noordkant van Stroe. Het is er een mooie locatie voor, in het hart van het dorp.’’ Aalten doelt op het plan van ontwikkelaar Van de Kolk om op een aangrenzend terrein globaal tussen de Bremstraat, Stroeërschoolweg en Wulpenweg ongeveer 110 nieuwe woningen te bouwen. 

Wouter van Dijk