Rotterdam

Rotterdam

Negen mannen gevonden in container

(ANP) Hulpdiensten hebben negen mensen uit een container gehaald aan de Europaweg in Rotterdam, meldt een woordvoerster van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Volgens de politie gaat het om mannen in de leeftijden van 18 tot 23 jaar. De mannen kregen last van een zuurstoftekort en schakelden de politie in. Nadat ze werden bevrijd, zijn ze aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij drugshandel.

Volgens de zegsvrouw hebben de mannen die in de container zaten zelf gebeld omdat ze benauwd werden. In de container lagen boomstammen, die de zuurstof opnamen. De politie vermoedt dat het om mensen gaat die ervoor zorgen dat verstopte drugs uit zeecontainers worden gehaald en van het terrein worden vervoerd. Dat komt vaker voor, zegt een politiewoordvoerder.


Amsterdam

Appjes Nabil B. geven ontluisterend beeld over de kroongetuige

(MEDIAWATCH) Toen hij zich meldde dachten politie en justitie de ultieme troefkaart binnen te hebben. Kroongetuige Nabil B. blijkt echter op meerdere borden tegelijk te hebben geschaakt. Berichten op zijn iPhone geven een ontluisterend beeld van de belangrijkste kroongetuige van Nederland, schrijft het AD.

De berichten laten zien dat het Openbaar Ministerie geen idee had met wie het in zee ging. Dat in de poging extreem geweld een halt toe te roepen, machtsverhoudingen rap kunnen verschuiven. En dat het héél moeilijk is om feit en fictie uit elkaar te houden.

In de periode vanaf januari 2017 tot en met december 2017 geeft Nabil talloze uitgebreide verklaringen over Ridouan Taghi, zijn kompaan Saïd R. en tientallen andere personen. Ook wordt er stevig onderhandelt met justitie over de voorwaarden. Communiceren met de buitenwereld is strikt verboden, maar toch weet hij contact te onderhouden. Onder meer met een iPhone 5.


Man opgepakt in zaak 'vergisontvoering'

(ANP) De politie heeft opnieuw een verdachte aangehouden in het onderzoek naar bedreigingen in Alblasserdam en de zogenoemde 'vergisontvoering' in Cruquius, meldt het Openbaar Ministerie Rotterdam maandag. Daarmee zitten drie verdachten rondom de zaak vast. De nieuwste verdachte, een 42-jarige man, zou betrokken zijn bij de ontvoering. Hij werd donderdag 9 september aangehouden in Brussel en wordt ook verdacht van betrokkenheid bij het bezorgen van dreigbrieven in Alblasserdam.

De man wordt verder verdacht van het plegen van een misdrijf uit de Opiumwet, aldus het OM. Hij heeft een woning in Brussel, maar of hij daar woont en welke nationaliteit hij heeft, wil het OM in verband met het onderzoek en privacy niet zeggen. De verdachte stond voor de verdenkingen internationaal gesignaleerd.

Op 5 augustus werd een 56-jarige man uit Hoofddorp ruim vijf dagen ontvoerd.