Ronald Koeman in aanloop naar de wedstrijd tegen Bayern vanavond.
Ronald Koeman in aanloop naar de wedstrijd tegen Bayern vanavond. Epa/alejandro Garcia

Koeman is vooral nieuwsgierig

Barcelona stuit vanavond op Bayern München

BARCELONA (ANP) Ronald Koeman ziet de wedstrijd tegen Bayern München in de Champions League als een interessante test voor FC Barcelona. 


"We hebben wisselingen gehad in de ploeg en we hebben tijd nodig. Maar in het voetbal is er niet veel tijd en de wedstrijd tegen Bayern is een interessante wedstrijd waaruit we conclusies kunnen trekken over waar we precies staan", zei de Nederlandse trainer. Zonder de naar Paris Saint-Germain vertrokken sterspeler Lionel Messi begon Barcelona het seizoen in de Spaanse competitie met 7 punten uit de eerste drie duels. Echte topclubs trof de club nog niet. "We weten heel goed dat Bayern een geweldige ploeg is met ervaring en veel individuele kwaliteiten", aldus Koeman. "Het wordt een zware wedstrijd, maar we kijken er naar uit om deel te nemen aan de Champions League en we willen een goed resultaat behalen in de openingswedstrijd."


Ruim een jaar geleden verloor Barcelona in de kwartfinales van de Champions League met 8-2 van Bayern. Dat leidde tot het ontslag van Quique Setién. Kort daarna stelde het bestuur van Barcelona Koeman aan als opvolger. "We hebben het over een wedstrijd waar veel van de huidige spelers bij betrokken waren", zei de Nederlandse coach maandag. "Nu hebben we de kans om dat resultaat om te draaien. We moeten sterk zijn, een hoog tempo hanteren en spelen in onze eigen stijl. We hebben geweldige spelers met veel technische vaardigheden die problemen bij Bayern kunnen veroorzaken."