Afbeelding
Louis Fraanje

Nagenieten met moeflons

Nagenieten met moeflons

VELUWE ,,Moeflons in de bloeiende heide. Het blijft een geweldige ervaring om deze prachtige moeflonrammen met hun gekrulde horens buiten in het veld tegen te komen", vertelt Louis Fraanje. ,,Al van jongs af aan ben ik geboeid door dit prachtige dier, dat hier inmiddels al zo'n honderd jaar rondloopt. De moeflon geeft geen overlast en is nuttig."
De natuurliefhebber vervolgt: ,,Het zal toch een keer tijd worden dat de bewoners op de Veluwe zelf bepalen, wat ze daar wel en niet kunnen hebben? Eerst was het destijds Staatssecretaris Gabor, die het damhert en de moeflon wilde verbieden omdat het ,,een exoot was”, toen de PVV in Gelderland en nu ook de Zoogdiervereniging. En niet de ambtenaren in Den Haag of zogenaamde zelfbenoemde 'deskundigen' die roepen ,,de wolf erin en de moeflon eruit.” Dat toevallig een wolf langs komt, is geen reden om het oerschaap de moeflon te verbieden!"
Fraanje stelt: ,,Wat ons betreft is de maat vol. Het initiatief van de Jac. Gazenbeekstichting, om de moeflon uit te roepen tot het mooiste zoogdier van de Veluwe, is niet zomaar genomen. Wij proberen hiermee ook de moeflon te redden van de ondergang. Wij kunnen ons daarom dan ook niet voorstellen, dat dit nuttige zoogdier zou moeten verdwijnen van onze Veluwe. Hoe is het in vredesnaam mogelijk, dat wij dat zomaar zonder meer laten gebeuren, onbegrijpelijk!"
Meer info: www.de-veluwenaar.nl