Afbeelding
..

Sportievelingen halen 258.000 euro op voor het goede doel

Maatschappelijk

BARNEVELD Ruim 300 fietsers, wandelaars en hardlopers hebben zaterdag ruim 258.000 euro opgehaald voor het goede doel met hun deelname aan  Sport for Others, Het jaarlijkse sponsorevenement van de christelijke hulporganisatie Woord en Daad, vond zaterdag plaats op vier verschillende locaties in Gelderland, waaronder Barneveld. Het geld is bestemd voor het Woord en Daad-project Water voor Shalla.

 Wandelaars en hardlopers konden kiezen voor een route van 20 of 30 km, terwijl fietsers 50, 100 of 150 km moesten afleggen. De fietsers van de route van 100 km startten bij de Woord en Daad-kringloopwinkel aan de Edisonstraat in Barneveld.

HARTVERWARMEND Projectleider Wendy van Amerongen: ,,Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen zich inzetten voor onze naasten  ver weg. Het enthousiasme van de deelnemers spatte er vanaf. We kijken terug op een geslaagd evenement en zijn dankbaar voor alle vrijgevige sponsoren en gemotiveerde deelnemers en vrijwilligers. Dankzij hun inzet kan Woord en Daad veel gezinnen voorzien van schoon drinkwater.”

KURKDROOG Shalla in Ethiopië is een kurkdroge regio waar de inwoners geen toegang hebben tot schoon drinkwater. Het Woord en Daad-project werkt aan waterleidingen met schoon drinkwater voor de hele regio.

Sport for Others vindt doorgaans plaats in Frankrijk. waar deelnemers fietsend, wandelend of hardlopend een berg beklimmen. Vanwege de corona-maatregelen kon het evenement dit jaar niet in het buitenland plaatsvinden. Om toch fondsen te werven voor het waterproject in Shalla in Ethiopië koos de organisatie voor een sportief evenement in Nederland.

Afbeelding