De klimtijdrit Hugo de Grootlaan is ook volgend jaar onderdeel van LaVuelta033.
De klimtijdrit Hugo de Grootlaan is ook volgend jaar onderdeel van LaVuelta033. Harry in ’t Veld

Ronde van Spanje door Amersfoort in 2022

Wielrennen

AMERSFOORT De Ronde van Spanje, La Vuelta, start definitief in Nederland. Op vrijdagavond 19 augustus 2022 gaat de Spaanse ronde officieel van start met een ploegentijdrit in Utrecht. Tijdens de tweede etappe, op zaterdag 20 augustus, koerst het peloton van ’s-Hertogenbosch naar Utrecht en via Amersfoort.

Op zondag 21 augustus gaat het peloton door Brabant tijdens de etappe Breda-Breda. De organisatie is in handen van de steden Utrecht, Breda en ’s-Hertogenbosch en provincies Utrecht en Noord-Brabant. Amersfoort is ‘doorkomstgemeente’.

LaVuelta033 is verheugd met het bericht. ,,We hebben vorig jaar kunnen proefdraaien met de kllimtijdrit op de Hugo de Grootlaan”, zegt de voorzitter van de Stichting Wielerpromotie Amersfoort, Gert-Jan Nederend. ,,Er lag al een plan klaar voor het organiseren van een weekeinde vol met activiteiten, waaronder de klimtijdrit op vrijdagavond, de doorkomst van het peloton plus een Spaanse avond op zaterdag en de toertochten op zondag. Onze plannen gaan we nu verder uitwerken. Ik verwacht dat we in het najaar meer kunnen vertellen over ons Amersfoortse programma.”

Mer informatie op www.lavuelta033.nl.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?