Ook ruimte voor nieuwe ontwikkeling NeboPlus in Bloemendal

14 september 2021 om 10:22

p 1

In de eerste fase van Bloemendal is, naast reguliere woningen, ruimte voor een nieuwe ontwikkeling van woonzorgcentrum NeboPlus, in samenwerking met Woningstichting Barneveld. Ook is er ruimte ingetekend voor verplaatsing van de woonunits die nu nog aan de Churchillstraat staan.


406 NIEUWE WONINGEN Bloemendal wordt ontwikkeld door Heilijgers uit Amersfoort, VanWonen Vastgoed uit Zwolle, Van de Mheen uit Hoevelaken en de combinatie BPD Bouwfonds/Van de Kolk uit Hoevelaken en Garderen. 

Bloemendal wordt gerealiseerd ten noorden van de wijk De Vaarst en het Oosterbos en ten oosten van de Nijkerkerweg. In de eerste fase van deze wijk is ruimte voor 406 nieuwe woningen. Fase 2a, met ruimte voor ruim 150 woningen, sluit aan de noordkant aan op fase 1. De voorbereidingen voor dit deel zijn inmiddels gestart, zodat de bouwstroom direct door kan lopen.


VOORZIENINGENPLEIN Rekker: ,,We zijn nu inmiddels ook gestart met de verdere invulling van fase 2b, waar ook het voorzieningenplein moet komen.’’ Fase 2b komt ten westen van fase 1 en 2a te liggen en globaal ten noorden van Sportpark Oosterbos. In het voorzieningenplein is ruimte voor onder meer een gezondheidscentrum met enkele huisartsen en een apotheek, supermarkt Spar, een snackbar en fysiotherapiepraktijk Medifit. Ook komt er in deze fase ruimte voor hoogbouw.