Ajax is zonder te spelen al 45 miljoen euro rijker in CL

14 september 2021 om 08:50

AMSTERDAM (ANP) Ajax is al voor de aftrap van de eerste groepswedstrijd van woensdag tegen Sporting Portugal zeker van zo'n 45 miljoen euro aan inkomsten uit de Champions League. De kampioen van Nederland ontvangt een startpremie van 15,64 miljoen euro. De inkomsten uit de zogenoemde coƫfficiƫnten-ranking en marketingpoule bedragen naar schatting ook ruim 25 miljoen euro.

Ajax kan de inkomsten uit de Champions League goed gebruiken na een seizoen met veel wedstrijden in een lege Johan Cruijff ArenA. De club uit Amsterdam mag met de huidige coronaregels zo'n 36.000 toeschouwers toelaten bij de thuisduels in de groepsfase tegen Besiktas, Borussia Dortmund en Sporting Portugal. De recette van de drie thuisduels is ruim 4 miljoen euro.
Een zege in de Champions League levert dit seizoen 2,8 miljoen euro op, een gelijkspel 930.000 euro. Een plaats in de achtste finales wordt met 9,6 miljoen euro beloond. Een plek in de kwartfinales is goed voor nog eens 10,6 miljoen euro. De halvefinalisten krijgen 12,5 miljoen euro, de twee finalisten 15,5 miljoen euro. De winnaar krijgt 20 miljoen euro.