Larry ten Voorde op het podium in Monza. Hij blijft titelhouder in de Supercup.
Larry ten Voorde op het podium in Monza. Hij blijft titelhouder in de Supercup. Porsche AG / hoch zwei

Ten Voorde wint Porsche Supercup

14 september 2021 om 08:37

Dubbelslag voor Team GP Elite

BARNEVELD Autocoureur Larry ten Voorde heeft zijn titel in de Porsche Mobil 1 Supercup geprolongeerd. In het eerste racejaar met de 510 pk sterke nieuwste generatie van de Porsche 911 GT3 Cup won Ten Voorde (24) voor het tweede jaar op rij de rijderstitel in de meest prestigieuze merkencup ter wereld.

Edenaar Jaap van Lagen kwam meerdere seizoenen in actie in de Supercup. Hij had dit seizoen geen vaste startplaats. Van Lagen reed wel mee tijdens de race op Zandvoort en eindigde daar zeer verdienstelijk als achtste.
In de voorlaatste race van het seizoen op het circuit van Monza in Italiƫ stelde Ten Voorde de titel al veilig. Zondag bekroonde hij zijn kampioenschap in stijl met zijn vierde overwinning van het seizoen. Daarmee leverde hij ook een belangrijke bijdrage aan de titel in het teamkampioenschap voor het Nederlandse Team GP Elite. Het raceteam uit het Noord-Hollandse De Rijp is het eerste Nederlandse team in de historie van de Porsche Mobil 1 Supercup dat de kampioenstitel in het teamklassement binnenhaalt. ,,Het is pas ons tweede volledige seizoen in de Supercup en dan gelijk de dubbel met het rijders- en teamkampioenschap. Geweldig,'' zei teammanager Marc Schipper.

De derde plaats in de eerste race was voor Ten Voorde al voldoende om de titel voor zich op te eisen. Met de prolongatie van zijn titel treedt de coureur uit Boekelo in de voetsporen van de eerdere Nederlandse Supercup-kampioenen Patrick Huisman (1997 tot en met 2000) en Jeroen Bleekemolen (2008 en 2009), die beiden ook hun titel prolongeerden. Overigens komt ook Huisman uit het Twentse dorp Boekelo.