Afbeelding
Heliflight.nl

Bouw eerste huizen Bloemendal start in januari

13 september 2021 om 14:20 Nieuwbouw

BARNEVELD Bouwbedrijf Heilijgers uit Amersfoort start in januari met de bouw van de eerste 42 woningen in nieuwbouwwijk Bloemendal. De eerste bewoners van de nieuwe wijk aan de noordkant van Barneveld kunnen naar verwachting een jaar daarna hun huis in.

Medio december moet het terrein aan de Nijkerkerkerweg bouwrijp zijn, zegt projectleider Gaatze Rekker namens de gemeente Barneveld. ,,Momenteel worden de nutsvoorzieningen in de grond aangelegd. De hoofdweg die de nieuwe wijk in loopt, de Laan van Verzet, ligt er al, inclusief een aansluiting met de Nijkerkerweg met verkeerslichten.’’ In januari start Heilijgers met het eerste project: 5 levensloopbestendige woningen, 8 twee-onder-éénkappers en 29 rijwoningen. 

Het is de bedoeling dat de nieuwbouw rechts onderin de deelwijk Bloemenvelden, ongeveer ter hoogte van de Nieuw Burgelaarseweg, gaat starten. Rekker: ,,Vanaf die plek werken de verschillende ontwikkelaars vervolgens in een duidelijke volgorde naar boven, richting de ontsluitingsweg. Daarmee willen we ervoor zorgen dat straks woon- en bouwverkeer zo min mogelijk door elkaar heen loopt en voorkomen we dat nieuwe bewoners te veel last hebben van onbebouwde delen van de nieuwe wijk. In een bepaalde bouwstroom moeten de verschillende fases goed op elkaar aansluiten.’’ 

Om dat voor elkaar te krijgen, is een goede planning en afstemming volgens hem van belang, aangezien de nieuwe wijk wordt gerealiseerd door vijf verschillende ontwikkelaars. ,,Ook wij willen graag dat de ontwikkeling van de wijk zo efficiënt mogelijk verloopt, zodat de nieuwe bewoners zo kort mogelijk met overlast te maken hebben’’, zegt André Heringa namens Heijlijgers. ,,Daarvoor is goed overleg met de gemeente en alle ontwikkelaars van belang.’’

In de eerste fase van Bloemendal is, naast reguliere woningen, ruimte voor een nieuwe ontwikkeling van woonzorgcentrum NeboPlus, in samenwerking met Woningstichting Barneveld. Ook is er ruimte ingetekend voor verplaatsing van de woonunits die nu nog aan de Churchillstraat staan.

Bloemendal wordt ontwikkeld door Heilijgers uit Amersfoort, VanWonen Vastgoed uit Zwolle, Van de Mheen uit Hoevelaken en de combinatie BPD Bouwfonds/Van de Kolk uit Hoevelaken en Garderen. Bloemendal wordt gerealiseerd ten noorden van de wijk De Vaarst en het Oosterbos en ten oosten van de Nijkerkerweg. In de eerste fase van deze wijk is ruimte voor 406 nieuwe woningen. Fase 2a, met ruimte voor ruim 150 woningen, sluit aan de noordkant aan op fase 1. De voorbereidingen voor dit deel zijn inmiddels gestart, zodat de bouwstroom direct door kan lopen.

Rekker: ,,We zijn nu inmiddels ook gestart met de verdere invulling van fase 2b, waar ook het voorzieningenplein moet komen.’’ Fase 2b komt ten westen van fase 1 en 2a te liggen en globaal ten noorden van Sportpark Oosterbos. In het voorzieningenplein is ruimte voor onder meer een gezondheidscentrum met enkele huisartsen en een apotheek, supermarkt Spar, een snackbar en fysiotherapiepraktijk Medifit. Ook komt er in deze fase ruimte voor hoogbouw.

Wouter van Dijk

Afbeelding
Afbeelding