Sportcijfers

10 september 2021 om 20:08

Betaald voetbal

Keukenkampioen Divisie
Uitslagen
Jong AZ - Jong FC Utrecht            0-1

FC Emmen - MVV                            7-1

Excelsior - FC Dordrecht               3-1

De Graafschap - FC Volendam   0-3

Jong PSV - Jong Ajax                      3-1

Roda JC - NAC Breda                      0-0

SC Telstar - FC Almere City           1-1

TOP Oss - ADO Den Haag             3-3

VVV Venlo - FC Den Bosch           2-1


Paardensport

Minderhoud maakt plaats voor Cornelissen op
EK dressuur

HAGEN (ANP) Hans Peter Minderhoud zal bij de EK dressuur in het Duitse Hagen niet meer in actie komen. 

In overleg met bondscoach Alex van Silfhout heeft hij besloten om zijn hengst Glock's Dream Boy te sparen en rust te gunnen. Minderhoud had zich donderdag bij de Grand Prix Special met de zestiende plaats gekwalificeerd voor de kür op muziek. Dat laatste onderdeel van de EK dressuur wordt zaterdag afgewerkt.

Door de afmelding van Minderhoud kan Adelinde Cornelissen met Governor alsnog deelnemen aan de kür. De amazone had zich tijdens de Grand Prix Special met de achttiende plek net niet gekwalificeerd voor het laatste dressuurnummer op het EK. Daarin start ook Dinja van Liere met Haute Couture. Die combinatie eindigde donderdag als negende.


Tennis

Rolstoeltennisster De Groot zege verwijderd van golden grand slam

NEW YORK (ANP) Rolstoeltennisster Diede de Groot is nog maar één zege verwijderd van de zogenoemde 'golden grand slam', oftewel winst van alle vier de grandslamtoernooien en olympisch goud. De nummer 1 van de wereld liet in de halve finales haar dubbelpartner Aniek van Koot met 6-1 6-0 kansloos. De partij duurde slechts 46 minuten. In de finale neemt De Groot het dit weekend op tegen de Japanse Yui Kamiji of de Britse Jordanne Whiley.

In 1988 verzekerde de valide tennisster Steffi Graf zich ook van de golden grand slam. Novak Djokovic was dit jaar bij de mannen hard op weg hetzelfde te bewerkstelligen, maar hij verloor op de Olympische Spelen in Tokio in de halve finales. Esther Vergeer domineerde jarenlang het rolstoeltennis, maar in haar tijd waren de rolstoeltennissers nog niet welkom op Wimbledon.


Voetbal

Turkse bondscoach ontslagen na zware nederlaag tegen Oranje

ISTANBUL (ANP) De zware nederlaag in Amsterdam tegen het Nederlands elftal heeft de Turkse bondscoach Senol Günes zijn baan gekost. Drie dagen na de met 6-1 verloren WK-kwalificatiewedstrijd tegen Oranje maakte de Turkse voetbalbond bekend dat Günes is ontslagen.