De voorbereidingen voor de Dahliadagen zijn in volle gang.
De voorbereidingen voor de Dahliadagen zijn in volle gang. Pauw Media

Twee Dahliadagen in Voorthuizen

10 september 2021 om 13:27

VOORTHUIZEN Geen rondgang met fleurige corsowagens door het dorp dit jaar, maar het bestuur van Floraliavereniging Voorthuizen heeft er alles aan om een coronaproof alternatief in elkaar te zetten.


De Dahliadagen beginnen vrijdag 17 september met mozaïek steken voor kinderen op het Bunckmanplein (een nieuwe locatie). Daarnaast is er een draaiorgel, komt de ganzenparade langs, kunnen jongens en meisjes zich laten schminken en zijn er Hollandse spelletjes te doen. ,,We maken er een feestje van voor alle kinderen´´, aldus het bestuur. De middag duurt van 14.00-17.00 uur. 


FIETSROUTE De zaterdag (18 september) staat in het teken van een fietsroute langs allerlei bloemrijke creaties in het dorp. De opening is om 11.00 uur, waarbij burgemeester Jan Luteijn, de Bloemenkoningin en -prinses en allerlei andere hoogheden uit de regio acte de présence zullen geven. Vanaf dat moment kan de route worden gereden.

In het centrum is er van 9:00-17:00 uur een hobby- en kleedjesmarkt en staan er eetkraampjes opgesteld. Er kan bloem gestoken worden en er is de hele dag muziek met als thema 'Rond de wereld'. ,,Denk hierbij aan veel verschillende muziekstijlen, variërend van van Mexicaans tot Afrikaans en een oerhollandse fanfare.´´ 

Van 15:00 tot 20:00 staat er een (gratis) zweefmolen op het Bunckmanplein en zijn er Hollandse spelletjes te spelen. 's Avonds vanaf 20:00 uur zijn alle creaties ook verlicht.

De route en andere informatie is te vinden www.floraliaverenigingvoorthuizen.nl

p Weekend

Afbeelding