10 september 2021 om 09:59

FC Twente noemt verplaatsen onwenselijk

ENSCHEDE (ANP) FC Twente noemt het verplaatsen van twee thuiswedstrijden door de KNVB van zaterdag naar zondag "zeer onwenselijk". De club heeft hierover tegenover de voetbalbond haar grote teleurstelling uitgesproken.

"FC Twente heeft bij de KNVB aangegeven deze wijzigingen zeer te betreuren en via de officiƫle weg laten weten hiermee niet akkoord te gaan. De KNVB heeft dit afgewezen", zo laat de Enschedese club uit de Eredivisie weten.

De voetbalbond heeft opnieuw tal van wedstrijden verschoven in verband met de kwalificatie van Nederlandse clubs voor de Europese toernooien. "We begrijpen dat", reageert FC Twente. "Maar onze voorkeursdag is zaterdag. Door het nieuwe voorstel hebben we voor de winterstop, na aanstaande zaterdag, geen enkele wedstrijd meer op onze voorkeursdag. Daarnaast zijn zondagwedstrijden om 12.15 uur, die we ervoor terugkrijgen, voor ons zeer onwenselijk."

De KNVB liet donderdag weten bij zo'n vijftien duels wijzigingen te hebben aangebracht. Soms is de speeldag veranderd, soms alleen het aanvangstijdstip.