Gakpo en Aké niet tegen Turkije

6 september 2021 om 09:40

ZEIST (ANP) - Oranje kan dinsdag in de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije niet beschikken over Cody Gakpo en Nathan Aké. Beiden hebben het trainingskamp van het Nederlands elftal verlaten.

Gakpo hield aan het WK-kwalificatieduel van zaterdag met Montenegro (4-0) een blessure over, terwijl Aké in overleg met bondscoach Louis van Gaal heeft besloten het trainingskamp te verlaten vanwege privéomstandigheden.

Gakpo was afgelopen week basisspeler van Oranje in de duels met Noorwegen en Montenegro. Hij maakte tegen Montenegro zijn eerste doelpunt voor de nationale ploeg en werd vervolgens gewisseld voor Steven Bergwijn.
Van Gaal roept geen vervangers op, waardoor de selectie uit 23 spelers bestaat.
De bondscoach moet ook nog beslissen of Matthijs de Ligt of Stefan de Vrij zijn basisplaats aan Virgil van Dijk verliest. De aanvoerder keert dinsdag terug in de basisformatie van Oranje. Hij kreeg zaterdag rust. Daley Blind is weer beschikbaar na een schorsing.
Voor Oranje staat er dinsdag (20.45 uur) tegen de Turken veel op het spel in de Johan Cruijff ArenA. Een zege volstaat waarschijnlijk voor de koppositie in de poule.