Zandvoort

6 september 2021 om 10:06

Dutch Grand Prix     best bekeken F1-race sinds 2002

(ANP) In bijna twintig jaar keken in Nederland niet eerder zoveel mensen naar een Formule 1-race als afgelopen zondag. De Dutch Grand Prix was met bijna 3 miljoen televisiekijkers de best bekeken race sinds 2002. Sindsdien worden de kijkcijfers door Stichting KijkOnderzoek bijgehouden, laat een woordvoerder weten.

Bijna 3 miljoen mensen zagen zondag op Ziggo Sport en Ziggo Sport Select hoe Max Verstappen op het circuit van Zandvoort er met de Grote Prijs van Nederland vandoor ging. Via Ziggo Sport waren dat er zo'n 1,64 miljoen, via Ziggo Sport Select ongeveer 1,34 miljoen.

Het vorige record lag bij de Grand Prix van Bahrein op 28 maart. Toen zagen op Ziggo Sport ongeveer 1,93 miljoen mensen hoe Verstappen de race verloor van zijn Britse concurrent Lewis Hamilton. Daarvoor was de Grand Prix van Canada in 2005 recordhouder. Toen keken 1,59 miljoen mensen naar de race op SBS6.


NS vervoert 90.000 fans in 522 treinen

(ANP) De NS zegt dit weekend bijna 90.000 racefans naar Zandvoort en terug naar huis te hebben vervoerd. Dat gebeurde met 522 treinen, aldus het vervoersbedrijf dat zegt terug te kijken op "een geslaagd Formule 1-weekend".

Drie dagen lang reed er iedere vijf minuten een trein tussen Amsterdam Centraal en Zandvoort aan Zee. De logistieke klus is in samenwerking met ProRail goed verlopen, zegt NS.

"Veel Nederlanders hebben door de coronacrisis lange tijd geen gebruik kunnen maken van de trein. Voor veel reizigers was de reis naar Zandvoort dan ook een hernieuwde kennismaking met NS", zegt Tjalling Smit, lid van de raad van bestuur van het vervoersconcern.


Arnhem

Rijnstate: 'Mogelijk alleen ingeënt personeel bij kwetsbare patiënt'

(ANP) Het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem overweegt om alleen gevaccineerd personeel te laten werken op afdelingen waar de meest kwetsbare patiënten liggen, zegt bestuurder van het ziekenhuis Hans Schoo na berichtgeving van de NOS. "Wij overwegen voor onze meest kwetsbare patiënten om deze positie in te nemen om te zorgen dat zij veilig zijn en blijven", aldus Schoo.

Naar schatting is 90 procent van het personeel van Rijnstate gevaccineerd. Maar zonder inzicht welke personeelsleden wel of niet gevaccineerd zijn, is het lastig om kwetsbare patiënten optimaal te beschermen tegen het virus, denkt Schoo. Hij benadrukt dat het ziekenhuis niet zal kijken naar de vaccinatiestatus van medewerkers zolang dat wettelijk niet is toegestaan, zoals nu het geval is. "Maar het OMT adviseert het kabinet wel om te kijken of aan personeel gevraagd kan worden of zij gevaccineerd zijn."