2021-08-21 21:41:44 EINDHOVEN - (l-r) Mario Gotze of PSV Eindhoven, Michael Breij of SC Cambuur Leeuwarden tijdens de Nederlandse eredivisie wedstrijd tussen PSV Eindhoven en SC Cambuur in het Phillips stadion op 21 augustus 2021 in Eindhoven, Nederland. ANP MAURICE VAN STEEN
2021-08-21 21:41:44 EINDHOVEN - (l-r) Mario Gotze of PSV Eindhoven, Michael Breij of SC Cambuur Leeuwarden tijdens de Nederlandse eredivisie wedstrijd tussen PSV Eindhoven en SC Cambuur in het Phillips stadion op 21 augustus 2021 in Eindhoven, Nederland. ANP MAURICE VAN STEEN anp / Maurice van Steen

Götze blijft twee jaar langer bij PSV

6 september 2021 om 09:27

EINDHOVEN (ANP) PSV heeft zich voor de komende jaren verzekerd van de diensten van Mario Götze. Het contract van de 29-jarige middenvelder is verlengd tot 2024. De verbintenis liep aan het einde van dit seizoen af.

"Ik ben erg gelukkig met wat ik hier heb gevonden", aldus de 63-voudig international voor Duitsland. Hij tekende in oktober van 2020 voor twee jaar in Eindhoven en speelde sindsdien 35 duels voor PSV. Hij kwam tot nog toe tot tien doelpunten.

Götze heeft het naar zijn zin bij PSV, momenteel koploper in de Eredivisie. "PSV is een fijne club en ik kan hier werken onder een uitstekende coach en begeleidende staf. Daarnaast is de energie die rondom ons team hangt erg prettig. Het totale plaatje klopt en daarom ben ik erg blij dat ik mijn carrière hier kan vervolgen."

PSV verbaasde bijna een jaar geleden met de komst van de voormalig speler van Bayern München en Borussia Dortmund. Na het mislopen van de titel en dit jaar de Champions League was het de vraag of PSV de spelbepaler kon behouden. "Er was ons veel aan gelegen om hem langer voor PSV te behouden", aldus directeur voetbalzaken John de Jong.