Afbeelding
Bram van den Heuvel

'Pure promotie voor Barneveld'

6 september 2021 om 10:08

BARNEVELD Eindelijk weer een feestje in het centrum van Barneveld; iedereen snakte ernaar na anderhalf jaar corona. En helemaal mooi voor de organisatie van de Smaak en Sfeerdagen: ze kregen er twee zonovergoten dagen cadeau.

Het centrum stond afgelopen vrijdag en zaterdag in het teken van lekker eten, muziek, kunst en cultuur en, vooral, gezelligheid. Mede-organisator Gert Ansink kijkt er met grote tevredenheid op terug. ,,Een bezoeker kwam op mij af en zei: 'Echt een topevenement, pure promotie voor Barneveld.' Ik denk dat hij daar gelijk in heeft. Hij voegde eraan toe: 'En je had er goed weer bij besteld'. Nu is het vaak zo dat als je wat bestelt, je ervoor moet betalen. Maar dit hebben we gratis gekregen. Echt fantastisch. We hebben lovende reacties gekregen van zowel deelnemers als bezoekers. Het was genieten."

Het evenement trok een ander publiek dan het Preuvenement, waarvan Ansink ook mede-organisator was en dat in 2019 voor het laatst plaatsvond op het Theaterplein. ,,Het Preuvenement had een behoorlijk niveau op culinair gebied, was ook meer zakelijk gericht. Het overgrote deel van de bezoekers van de Smaak en Sfeerdagen kwam uit de gewone Barneveldse gemeenschap. En zo'n type evenement blijkt heel goed bij Barneveld te passen: je had hier ongelooflijk lekkere hapjes voor vijf euro. En er waren ook best wat mensen van buiten Barneveld op afgekomen; dat is ook goed voor de plaatselijke middenstand."

Ansink en zijn mede-organisatoren evalueren het evenement binnenkort, maar hij gaat er wel vanuit dat er volgend jaar een nieuwe editie zal volgen. ,,Hopelijk dan zonder alle corona-maatregelen, al verliep alles ook op dat vlak gesmeerd. We kregen een 23 pagina's groot pakket aan voorwaarden, maar de samenwerking met gemeente en veiligheidsregio was prima."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding