DES wint Crum-Niels damtoernooi

6 september 2021 om 10:05

LUNTEREN Het damseizoen staat weer voor de deur. In een volledig coronaproof clublokaal De Schuifeldam traden DES Lunteren, VBI Huisen en WDSV aan voor het traditionele Crum-Niels damtoernooi. ,,De dammers snakken weer naar officiële wedstrijden. Normaal gesproken wordt dit toernooi bij ereklasser VBI Huissen gehouden. Deze keer nam DES Lunteren de organisatie voor haar rekening. Een voor de aanwezige dammers goede voorbereiding op de nationale damcompetitie”, licht DES Lunteren-voorzitter Jaap Heij toe.
De ereklassers DES Lunteren en VBI Huissen wonnen beiden de eerste vier wedstrijden. Een echte finale was het gevolg. ,,Daar hoop je op. Maar het is altijd afwachten of één van deze twee sterke ploegen niet ergens een misstapje maakt. De toernooiwinst werd echt in de laatste wedstrijd beslist”, kijkt organisator Heij tevreden terug.
De bij DES Lunteren spelende voormalige BDV (Bennekom) topper Bert van Harten zette zijn team op een 2-0 voorsprong door winst op Willem Hoek (VBI Huissen). Teamgenoot Mark Sanders remiseerde. De ongeslagen gebleven teamleider Erwin van Hierden weet ondanks stevige tijdnoot in een moeilijke stand de winstweg te vinden. De Huissenaren deden wat terug doordat invaller Arjan van Galen onderuitgaat. Hij verving in de laatste wedstrijd de sterke Henk Klarenbeek. ,,Het deerde ons (DES Lunteren) al niet meer. De winst was binnen. Een mooie opsteker voor de komende competitie. Erwin van Hierden (DES Lunteren) bleef met vijf winstpartijen ongeslagen en werd topscorer.
De competitie start op 18 september tegen CTD uit Arnhem. DES speelt dan thuis.